Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 7-й тур. Інгулець – Олександрія – 1:2. Звіт

У 1-му турі УПЛ мали відбутися матчі «Дніпро-1» – «Олександрія» та «Інгулець» (Петрове) – «Динамо» (Київ). Однак, у зв’язку з участю дніпрян у матчі плей-офф Ліги Європи, а киян у поєдинку плей-офф Ліги чемпіонів, ці зустрічі перенесенні на листопад. Натомість сезон-2022/23 для олександрійців і петровців розпочався очним протистоянням, яке мало б відбутися в 7-му турі в жовтні.

«Футбольний клуб»

2022-08-25 15:00

Старт гри виявився спокійним, із почерговою територіальною перевагою однієї з команд. Суперники приглядалися один до одного й хід зустрічі, здавалося, не передбачав яскравих подій у ній. Утім, усе виявилося навпаки.

У середині тайму Данило Кучер збив у власному штрафному майданчику Богдана Кобзаря й арбітр Дмитро Кривушкін без роздумів указав на «позначку», з якої Сергій Рибалка не залишив шансів кіперу. Невдовзі Кобзар ледь не подвоїв перевагу гостей, однак Кучер цього разу зіграв майстерно, у стрибку відвівши загрозу. Господарі також відповіли – Євген Запорожець влучив у стійку.

Перерва не позбавила команд активності, яка майже відразу після поновлення гри втілилася в другий гол «Олександрії» після «пострілу» Андрія Цурікова. Однак радість підопічних Юрія Гури була недовгою. «Інгулець» тричі поспіль виконав подачі від кутового прапорця й у третій спробі Олександр Кучеренко нарешті перевів кількість у якість.

«Городяни» в боргу не залишилися й також завдали роботи захисту супротивника під час виконання корнерів, але успіху зі «стандартів» не досягли.

Головне ж, що олександрійцям удалося зберегти переможний результат, хоча команда Сергія Лавриненка й мала шанс на нічию, коли Володимир Одарюк із близької відстані не зміг влучити у площину воріт. У цьому епізоді Олег Білик торкнувся м’яча, так що не факт, що не відбулося без сейву від стража воріт. Щоправда, й у гостей були можливості зняти всі питання щодо переможця в кінцівці, однак рахунок на табло стадіону «Інгулець» більше на змінився.

ІНГУЛЕЦЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:2
Голи:
 Кучеренко (62) – Рибалка (22, з пенальті), Цуріков (49).
Інгулець: Кучер, Саків, Поспєлов, Ченбай, Нагієв, Кучеренко, Коробенко (Одарюк, 57), Запорожець, В.Близниченко (А.Близниченко, 84), Клименко (Смоляков, 84), Козак (Сітало, 57).
Олександрія: Білик, Цуріков, Бабогло, Мельник (Білошевський, 58), Мирошниченко, Демченко, Рибалка (Кожушко, 90+6), В.Волошин (Дришлюк, 75), Третьяков (Шулянський, 86), Калитвинцев, Кобзар (Авагімян, 75).
Попередження: В.Близниченко (66) – Кобзар (8), Третьяков (20), Демченко (60), Рибалка (90+2).

footclub.com.ua