Україна

Регіони

Стартував сьомий сезон чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО

2021-04-13 17:36

У зв'язку з карантинними заходами усі учасники пройшли тестування на відсутність COVID-19 та всі матчі проходять з дотримання всіх карантинних вимог та обмежень.

У всіх дивізіонах по Україні відбулось відкриття групового етапу вже 7-го сезону чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО 2021, передає Укрінформ.

В цьому році в чемпіонаті виступатимуть 98 команд учасників бойових дій, ветеранів російсько-української війни. Вони гратимуть щотижня з 10 квітня по  2 жовтня в сорока двох містах України, а це більше 1000 матчів за сезон великого футболу та спортивної реабілітації для більше 3000 захисників України. Незважаючи на те, що за сім років проведення цих змагань жодної системної допомоги від держави чи української асоціації футболу не було, окрім моральної підтримки та обіцянок, Федерація футболу учасників АТО проводить їх на високому рівні і ці заходи вважаються наймасштабнішими за кількістю проведених матчів за сезон і кількістю  залучених учасників бойових дій в Україні.

По чотири кращих команди з шести дивізіонів та загалом 24 кращі команди із 98 учасників групового етапу чемпіонату вийдуть до фінальної частини на Кубок Героїв АТО 2021. Вирішальні матчі відбудуться 3-14 жовтня в місті Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. У фіналі розіграють головний трофей сезону КУБОК ГЕРОЇВ АТО до дня захисника України 14 жовтня. Організатором та засновником цього чемпіонату вже сьомий рік поспіль є Федерація Футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!».

Варто зазначити, що Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО – це єдиний в Україні чемпіонат з футболу серед учасників та ветеранів АТО/ООС, де участь приймають 100% учасників бойових дій – захисників України. Чемпіонат офіційно внесений в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік.

Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО – це постійно діюча та наймасштабніша в Україні з 2015 року програма психологічної і спортивно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій, яка складається із шести регіональних дивізіонів:

«ЗАХІД» – Львівська, Івано-Франківська, Волинська, Рівнеська, Тернопільська, Житомирська (частково), Хмельницька (частково), Закарпатьська та Чернівецька області;

«ЦЕНТР» – Хмельницька, Вінницька, Житомирська (частково), Кіровоградська та Черкаська області;

«ПІВДЕНЬ» – Одеська, Херсонська, Миколаївська, АРК Крим та Дніпропетровська (частково) області;

«СХІД» – Донецька, Луганська, Запорізька, Харківська, Дніпропетровська та Полтавська області;

«ПІВНІЧ» – Київська, Житомирська, Чернігівська та Сумська області;

«КИЇВ» – м. Київ.

Додаткова інформація на офіційних сайтах Федерації Футболу учасників АТО football.ukrazom.org та Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!».

ukrinform.ua