Україна

Друга ліга

Заховайло: «Винні всі, і я теж»

Fc-dnipro.ck.ua Генеральний менеджер черкаського «Дніпра» Вячеслав Заховайло дав інтерв’ю офіційному сайту клубу, у якому спробував пролити світло на ситуацію, яка склалася нині, а саме питання в якій лізі стартуватиме клуб у новому сезоні. Також він підвів підсумки минулого сезону, розказав про подальші амбіції команди та пояснив зміну на тренерському містку.

fc-dnipro.ck.ua

2008-07-03 05:30

– Питання №1, яке турбує всіх вболівальників черкаської команди: то в якій же лізі стартує ФК «Дніпро» в новому сезоні?

– На жаль, саме ПФЛ ще не визначилось в цьому питанні. Це, насамперед, пов’язано з комічною ситуацією щодо зняття турнірних очок з нашої команди наприкінці сезону. Чи прикрашає це наш чемпіонат? Навряд чи! Поміж рядків відчувається упередженість, адже те, що дозволено одним, заборонено іншим. Але ми зробили висновки: з ПФЛ необхідно налагодити винятково робочий контакт, тим більше, що у структурі професійної ліги все ж таки почалось самоочищення. А воно ой як потрібне для всього українського футболу!

– Виникає вічне питання: хто винен і як з цим боротись?

– Винні всі, і я в першу чергу. Правду ніхто не любить. Дражнити собак та виставляти напоказ спідню білизну українського футболу – це неправильно, оскільки до прозорості наша країна (а тим більше футбол!) не дозріли.

– Яким, на Вашу думку, є підсумок сезону, що завершився?

– За підсумками сезону ми маємо негативний результат. Не хочу бути наївним, однак у футболі дрібниць не буває! В команді з лютого по кінець червня була затяжна фінансова криза – повна відсутність будь-якого фінансування. Навіть за цих обставин ми змогли дотягти ситуацію до завершення чемпіонату. Суперники, маючи інформацію про наші негаразди, використали її в кращих традиціях українського футболу. Наслідки ви вже знаєте. Проте хочу відзначити, що у нас в команді підростає талановита молодь, і в наступному сезоні (неважливо яка це буде ліга) ставка буде зроблена саме на неї, а також  на фінансову стабільність нашого клубу.

– Прокоментуйте зміну на тренерському містку команди з берегів Дніпра ?

– Олександр Петрович Безсмертний як гравець і як другий тренер працює в нашому клубі вже третій рік. Він досконало знає потенціал наших гравців, знайомий із вимогами керівництва клубу та викликами сучасного футболу. Я вважаю, що саме він внесе свіжу кров. Тактичні побудови команди залишаються незмінними  – це сучасний футбол.

– Які зміни відбулись у команді ?

– Вся команда, а це 18 футболістів і три воротарі, візьмуть участь у тренувальному зборі, що стартує 4 липня. У сімох гравців сплив термін контракту. З деякими ми свідомо їх не продовжили. Після оренди з Казахстану повернувся нападник Роман Пахолюк. Ще четверо футболістів нині перебувають на оглядинах у командах прем’єр-ліги. Я спеціально не називаю їхніх прізвищ.

– Яка задача команди на сезон?

– Завдання одне: наш досвід втілити у турнірні очки, неважливо буде це перша чи друга ліга. Тільки «Дніпро» – тільки перемоги!

2-го липня відбулося засідання засновників клубу, на якому був затверджений бюджет клубу на наступний сезон, а найголовніше – була поставлена остаточна крапка у виході з фінансової кризи.

Вчора на посаду головного тренера команди був призначений Анатолій Безсмертний.

Безсмертний Анатолій Петрович

Народився 21 січня 1969 року в м. Києві.

Вихованець київської СДЮШОР «Динамо».

Майстер спорту.

Чемпіон України сезону 1992/93 рр.

Срібний призер чемпіонату України 1992 року.

Володар Кубка України 1993 року.

Учасник Кубка Чемпіонів 1993/94 років.

Учасник Кубка Інтертото 1999 року.

січень 2007 - червень 2008 року тренер команди.

www.fc-dnipro.ck.ua