Єврo-2012

Міста

УЄФА перевіряє Харків та Одесу

Світлана ЛІГОСТАЄВА, Володимир НОВАК, «Укрінформ» Учора в Харківському аеропорту перебувала делегація інспекторів УЄФА. Як розказав начальник міського управління з підготовки до Євро-2012 Володимир Громов, мета їхнього прибуття – ознайомлення з ходом його реконструкції. Нагадаємо, що минулого березня аеропорт був переданий в оренду компанії, яка належить Олександру Ярославському.

2008-08-20 10:30

Умова - вкласти в реконструкцію аеропорту приблизно 200 мільйонів доларів. Проект нового терміналу і злітно-посадочної смуги повинен бути готовий до осені.

Це третій приїзд інспекторів УЄФА до Харкова. Перший приїзд відбувся у квітні, тоді за два дні гості оглянули аеропорт, стадіон «Металіст», метро, залізничний вокзал, низку клінік і готелів. Тоді ж інспектори вказали на нестачу інвестицій для підкріплення планів міської влади. Вдруге влада міста зустрічалася з представниками УЄФА у травні.

Вчорашній візит інспекторів УЄФА до Харкова - останній перед засіданням виконкому УЄФА, запланованим на кінець вересня у Франції. Саме там остаточно вирішиться питання: чи стануть Україна і Польща господарями футбольного чемпіонату-2012.

А вже сьогодні в черговий раз прийматиме експертів Європейського футбольного союзу Одеса. Про це повідомив директор департаменту з підготовки та проведення в м.Одеса фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Ознайомлення зі станом підготовки міської інфраструктури до проведення Євро-2012 здійснюватиметься за двома напрямами. Зокрема, сьогодні місто біля моря відвідає Юрген Мюллер - провідний експерт УЄФА з розміщення та тренувальних центрів, для якого це перший візит до Одеси. Метою візиту є огляд тренувальних баз "Отрада", "Совіньон" та "Архітекторська", а також запасних тренувальних баз та стадіону СКА. Експерта супроводжуватимуть представники Одеської міської ради та ЗАТ "Футбольний клуб "Чорноморець".

За результатами огляду об’єктів інфраструктури буде проведено підсумкову нараду, у який візьмуть участь пан Мюллер, представники Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства культури та туризму, Національного агентства з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради та Федерації футболу України.

Завтра до Одеси прибуде експерт УЄФА з аеропортів Пітер Хемпсон, який вже відвідував місто у лютому цього року. Метою візиту є отримання оновленої інформації щодо стану підготовки аеропорту до фінального турніру Євро-2012. Під час візиту відбудеться зустріч експерта з керівництвом міжнародного аеропорту "Одеса", презентація процесу виконання генерального плану підготовки аеропорту до Євро-2012 та огляд об’єктів аеропорту, що знаходяться на стадії будівництва та реконструкції. У зустрічі візьмуть участь представники Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012, Міністерства транспорту та зв’язку, Державіаадміністрації, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради та Федерації футболу України.

Довідка: Міжвідомча робоча група при Оргкомітеті Євро-2012 схвалила Генеральний план підготовки до проведення чемпіонату. В генплані враховані усі пропозиції, що їх департамент з підготовки та проведення в м.Одеса Євро-2012 разом з міськими управлінням дорожнього господарства, управлінням охорони здоров’я розробив та подав до Мінекономіки. Крім того, до Генплану додатково включене будівництво чотирьох нових готелів у м.Одеса.