Єврo-2012

Стадіони

«Олімпійський» отримав логотип

Ukraine2012.gov.ua Офіційним логотипом НСК «Олімпійський» стала композиція у вигляді мембранного покриття покрівлі стадіону. Про це стало відомо в ході презентації емблеми київської арени Євро-2012, яка відбулася сьогодні, 28 квітня, в приміщення столичної галереї «Мистецький Арсенал».

ukraine2012.gov.ua

2011-04-28 16:52

У церемонії презентації взяли участь перший заступник голови Нацагенства з питань Євро-2012 Олександр Бірсан, генеральний директор НСК «Олімпійський» Володимир Барковський, Друг Євро-2012 Олексій Михайличенко, представники федерації футболу України та місцевого організаційного комітету Євро-2012, а також члени журі конкурсу.

Переможцем конкурсу на кращий логотип НСК став Сергій Мельник з Бердянська. Він отримав фінансову винагороду в розмірі 10 000 гривень та запрошення на урочисте відкриття стадіону. «Зображення логотипу – це вигляд стадіону зсередини очима глядачів», – розповів брат переможця Олександр.

Загалом в конкурсі на визначення кращого лого столичної євроарени взяли участь понад 260 робіт від 155 конкурсантів віком від 16 до 72 років з 42 міст України, Росії, Німеччини, Польщі та Швейцарії. Конкурс тривав з 21 по 27 квітня, логотип НСК обирала вся країна шляхом інтерактивного голосування. Шість робіт, які за підсумками набрали найбільшу кількість голосів, були представлені на розгляд журі конкурсу.

Найвправнішого та найкреативнішого з конкурсантів визначили члени журі: Володимир Генінсон – операційний директор НСК «Олімпійський»; Сергій Бубка – Президент Національного олімпійського комітету; Леонід Буряк – радянський футболіст, заслужений тренер України; Валерій Сушкевич – Президент національного комітету спорту інвалідів України; Віталій Шостя – професор, завідуючий кафедрою графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва України; Сергій Демидов – екс-директор НСК «Олімпійський»; Ігор Гайдай – фотохудожник; Міка Ньютон – співачка, представник України на «Євробаченні 2011».

ukraine2012.gov.ua