Персони

Інтерв'ю

Павелко: «Фонсека ж нікого не бив…»

Традиційно під кінець року прийнято підбивати підсумки усіх успіхів та досягнень. FootballHub поспілкується із президентом Федерації Футболу України Андрієм Павелком про найактуальніші події, проблемні питання та найбільш дискусійні теми 2017 року в українському футболі.

Олександр НОВАК, Footballhub.com.ua

2017-12-27 12:00

ПРО ПЛАН ПАВЕЛКА СТОСОВНО 2.5 ТИС МАЙДАНЧИКІВ ТА 50 СТАДІОНІВ ДО 2020

Давайте не будемо загадувати, час ще є. Вже сьогодні є 8 стадіонів з сучасними полями – це вже великий успіх. ми будемо намагатися цю цифру виконати, але головне задати темп. Давати можливість дітям прийти в футбол, зробити його доступним. Наразі побудовано приблизно 100-120…у нас була невелика застримки із відкриттям заводу. Зараз ми не зупиняємося, бо бачимо перспективу в цьому напрямку.

ОЦІНКА ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ ТА ШЕВЧЕНКА

Була б позитивною, якби ми вийшли. Інша ситуація, що була дуже складна група, достойні суперниками з якими до останнього матчу боролися. В окремих матчах ми побачили  картину гри, яку не бачили раніше. Думаю, що це завдяки симбіозу італійських і іспанських спеціалістів.

Андрій Шевченко – якби ми його не характерезували – він найкращий гравець в історії українського футболу і кращого посла українського футболу нам не знайти. Члени виконкому приймали рішення без тиску та не залежно від того наскільки близька ця людина до когось.

ПРО СИМПАТІЇ ДО ШАХТАРЯ

Я особисто звонив Ігорю Суркісу, Констянтину Жеваго і вітав. Рината Ахметова я не міг особисто не привітати. Були представники каналу в ФФУ і запитали стосовно дня народження президента Шахтаря. А що я мав, як перзидент федерації,  нічого не сказати? Стосовно Ігоря Суркіса ніякий канал до мене не звертався.

Я зобов’язаний бути рівновіддаленим.

ПРО КДК, ФОНСЕКУ, ПАЛКІНА І АПЕРКОТ

Стосовно Палкіна то комітет етики і чесної гри викликав його. Буде йому покарання.

На скільки я розумію, стосовно Лужного, він отримав червону картку і був вилучений з матчу.

Фонсека ж нікого не бив…якщо показати іншу зйомку з роздягальні, де буде видно, що кричать Лужний і Хачеріді?  Це все внесено в протокол. І згідно написаному в протоколі приймається рішення, а не по тому, що бачить глядач по телекартинці.

З наступного року запропонував перейти на електронні протоколи. Буде база даних на тренерів, гравців, арбітрів і стадіони.

ПРО МАРІУПОЛЬСЬКЕ  ПИТАННЯ

Потрібно було їхати на гру і не було б проблем. Ми не можемо  змусити двох суперників зіграти між собою. Я завжди говорив, що я проти того, щоб доля  матчів  вирішувалась в кабінетах. Якщо не поїхав, значить порушив регламент – це мінус 3 очки. Вболівальники Динамо до цього нормально поставились, адже не потрібно робити ніяких винятків будь це Динамо, чи Шахтар, чи будь-який інший клуб.

ПРО ДОГОВІРНІ МАТЧІ

Згадайте 2014 рік, у нас майже по всіх матчах U-19 та U-21 були проблемні питання по договірних матчах. Наразі кількість значно зменшилась і існують всього лиш поодинокі випадки.

Скільки арбітрів ми вигнали, звільнено, і скільки молодих арбітрів піднялось. Крім цього, з наступного сезону підсилимо роботу арбітрів відеоповторами. Завдання – максимально забрати людський фактор, який присутній з боку симпатій або антипатій до певних клубів.


footballhub.com.ua