Турніри

Чемпіонати

«Евертону» Миколенка загрожує чергове зняття очок

Англійська Прем'єр-ліга готується висунути звинувачення на адресу «Евертона» та «Ноттінгем Форест» щодо порушення правил фінансового фейр-плей.

«Футбольний клуб»

2024-01-16 09:30

Раніше цього сезону «Евертон», кольори якого захищає українець Віталій Миколенко, був покараний зняттям десяти очок за порушення правил ФФП, але той вердикт стосується кампанії-2021/22.

До кінця 2023 року всі клуби вищого англійського дивізіону мали подати фінансові звіти за сезон-2022/23. The Athletic очікував, що Прем'єр-ліга звинуватить саме «Евертон» і «Форест». Йтиметься про перевищення ліміту збитку в 105 мільйонів фунтів за трирічний період.

Видання не омилилося. Відповідно до свого нового регламенту Ліга розглянула ці справи в прискореному порядку, щоб покарання набуло чинності вже цього сезону.

На своєму офіційному сайті АПЛ опублікувала заяву щодо порушень фінансових правил «Евертоном» і «Ноттінгем Форест». Обидва клуби визнали, що вони перевищили втрати за період, що закінчується сезоном-2022/23.

«Евертон» і «Ноттінгем Форест» підтвердили Прем'єр-лізі, що вони порушили правила прибутковості та постійного розвитку», – йдеться в повідомленні.

Наразі справи клубів передані на розгляд окремих комісій. Покарання буде визначено відповідно до результатів судового розгляду. До цього моменту Ліга втримається від будь-яких коментарів.

Враховуючи попередній прецедент, «ірискам» і «лісникам» загрожуватиме зняття очок. Також очікується, що обидва клуби не погодяться зі звинуваченнями та скористаються своїм правом на апеляцію.

«Евертон» попри зняття десяти залікових балів перебуває над зоною вильоту, випереджаючи «Лутон» на один турнірний пункт. Але чергове покарання може поставити хрест на сподіваннях клубу з Ліверпуля на збереження прописки в елітному англійському дивізіоні.

Миколенко в поточному сезоні відіграв 20 поєдинків за мерсисайдців у всіх турнірах, відзначившись двома забитими м’ячами.

footclub.com.ua