Турніри

Чемпіонати

Довбик не забив у порожні ворота, дебют Малиновського

На вихідних відбулися чергові тури в провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Сергій ТИЩЕНКО, Sport.ua

2023-08-28 14:15

«ПОЛЮВАННЯ» НА ЦИГАНКОВА, МОВЧАННЯ ДОВБИКА

«Жирона» в гостях перемогла «Севілью» – 2:1.

Янхель Еррера вивів каталонців вперед на початку матчу. «Севілья» відігралася в компенсований до першого тайму час. На початку другої половини Алейш Гарсія приніс перемогу «Жироні».

Віктор Циганков вийшов на позиції правого півзахисника. Гравець збірної України відіграв 79 хвилин та був замінений.

Найяскравіший епізод за участю Циганкова на «Рамон Санчес Пісхуан» – коли серб Неманья Гудель хокейним силовим прийомом викинув українця за межі поля. Добре, що хтось із запасних гравців «Жирони» зміг спіймати Циганкова. Віктор мав всі шанси пошкодитися, зіштовхнувшись із трибуною. Епізод переріс у міні-сутичку.

На початку матчу Циганков ефективно заблокував у захисті Лукаса Окампоса. Взяв участь у другому забитому м'ячі своєї команди. На своєму правому фланзі накрутив захисників суперника та зробив простріл у штрафний майданчик. Оборонці «Севільї» невдало вибили м'яч, а Алейш Гарсія красивим ударом приніс «Жироні» перемогу.

Артем Довбик розпочав гру на лаві запасних. Українець вийшов на поле в середині другого тайму. Довбик став одним із головних антигероїв матчу. Спочатку українського нападника майже вивів на порожні ворота Савіо, але відчайдушний підкат захисника «Севільї» врятував ситуацію для андалузців. Воротар «Жирони» Пауло Гассаніга вивів Довбика на ворота господарів, але Артем не зміг перекинути Марко Дмитровича майже з середини поля. В самому кінці гри Савіо майже обіграв весь захист «Севільї», але удар бразильця прийняла на себе стійка. Першим на добиванні опинився Довбик, якому залишилося не промахнутися по порожніх воротах. Але нападник збірної України не впорався із простим завданням.

«Жирона» у трьох матчах набрала 7 очок та ділить 2-3 місця із «Барселоною».

ПРОВИНА ЗІНЧЕНКА

«Арсенал» не зміг удома обіграти «Фулгем» – 2:2.

На 1-й хвилині поєдинку гості вийшли вперед. У середині другого тайму за дві хвилини «Арсенал» забив двічі. «Фулгем» відігрався в самому кінці матчу, граючи в меншості.

Олександр Зінченко з'явився на полі на початку другого тайму замість Томаса Парті. Одному з лідерів збірної України вдалося покращити гру свої команди та посилити тиск на суперника. У другому пропущеному м'ячі є деяка провина Зінченка. Олександр програв верхову боротьбу під час кутового. М'яч пройшов далі й португалець Жоау Пальїнья в дотик ногою відправив м'яч у кут воріт «Арсеналу».

«Каноніри» з сімома очками посідають третю позицію в АПЛ.

ПОМИЛКИ ЗАБАРНОГО

«Борнмут» удома поступився «Тоттенгему» – 0:2.

Гості забивали в середині кожного із таймів.

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі та відіграв весь поєдинок. Попри те, що авторитетний портал WhoScored поставив українцю доволі високу оцінку 7.0, матч для колишнього гравця «Динамо» вийшов не дуже вдалим. У випадку із перших голом Джеймс Меддісон вискочив із-за спини українського захисника та легко переграв воротаря «Борнмута». Під кінець першого тайму Ілля не зміг перервати контратаку «шпор» в середині поля та втратив свою позицію в центрі захисту. Тільки дивом епізод не завершився голом. У випадку із другим взяттям воріт прямої вини Забарного немає. Але гол прийшов із його позиції правого центрального захисника. Гравці «Тоттенгема» спокійно обігралися в стіночку в штрафному суперника та з близької відстані переправили м'яч у ворота. Забарний й інші оборонці «Борнмута» виглядали статистами.

Команда українця розташувалася на 16-й позиції АПЛ із одним очком.

ДЕБЮТ МАЛИНОВСЬКОГО

«Дженоа» в Римі на «Стадіо Олімпіко» переміг «Лаціо» з рахунком 1:0.

Усе вирішив Матео Ретегі на початку зустрічі. Гравець «грифонів» вдало зіграв на добиванні.

Руслан Малиновський вийшов у стартовому складі «Дженоа» та провів на полі 70 хвилин. Команда українця більшість матчу перебувала в обороні без м'яча. За такого футболу Руслану важко було проявити свої найкращі якості. Намагався пробити здалеку, але удар вийшов неточним.

Малиновський багато працював на команду, закривав свою зону. В другій половині гри отримав жовту картку за фол на Адамі Марушичі поблизу власного штрафного майданчика, однак господарі не скористалися можливістю зрівняти рахунок.

«Дженоа» з одною перемогою у двох матчах посідає 11-те місце в Серії А.

«ЗВИТЯГИ» ІНШИХ ВАРЯГІВ

Андрій Лунін провів весь матч «Реала» проти «Сельти» на лаві запасних. Карло Анчелотті надав перевагу у воротах новачку команди Кепі Аррісабалазі. «Вершкові» мінімально перемогли в гостях – 1:0.

Михайло Мудрик пропустив матч проти «Лутон Таун» через травму. «Сині» розгромили суперника – 3:0.

Віталій Миколенко другий матч поспіль просидів на лаві запасних. Наставник «Евертона» Шон Дайч на позиції лівого захисника віддає перевагу 38-річному Ешлі Янгу. «Іриски» вдома програли «Вулвергемптону» – 0:1.

Едуард Соболь продовжує перебувати в лазареті. Український лівий захисник не потрапив до заяви «Страсбурга» проти «Тулузи». Команда українця перемогла – 2:0.

Новачок «Емполі» Віктор Коваленко потрапив до протоколу своєї нової команди на матч проти «Монци». Команда українця поступилася в гостях – 0:2.

sport.ua