Україна

Перша ліга

Коваль: «Грати лише на перемогу»

Дайджест ПФЛ України Головний тренер ПФК «Олександрія» Юрій Коваль в інтерв’ю розповів про збори у міжсезоння та стан підготовленості його команди. Окремо Юрій Григорович розповів про втрати клубу та молоде поповнення, яке має допомогти у досягненні головної мети на цей сезон – вигравати в кожному матчі.

2009-08-22 06:00

– Юрій Григоровичу, яке завдання на наступний сезон керівництво клубу поставило перед Вами?

– В кожному матчі маємо вигравати. Грати лише на перемогу.

– Хто з гравців Вашої команди залишив в це міжсезоння?

– У Максима Сироти та Андрія Гітченка закінчилися контракти вони залишили ПФК «Олександрія». Не в змозі відповідати вимогам, які перед ними ставляться, команду залишили Максим Мигашко, Олександр Тарасенко, Олександр Забара, Антон Лисюк та Роман Радченко. Вони рідко попадали в основу команди, загубилася їх мотивація.

– У Вас на перегляді є чимала кількість гравців. Хто саме?

– До команди з сімферопольської «Таврії» повернувся Олександр Казанюк,також чудово мені знайомий по роботі в кіровоградській «Зірці» Богдан Смішко. Окрім них переглядаємо Юрія Целиха, Андрія Богданова, Олега Котелюха, Віталія Момота та інших. У селекційній роботі намагаємось, щоб не було однобокості в комплектації команди. Гравці мають бути універсальними та мати можливість закривати різні позиції.

– Може, вже з кимось із них підписали контракти?

– Так, підписали контракти з двома. Це Олександр Казанюк та Богдан Смішко. Доля інших визначиться в найближче майбутнє.

– У це міжсезоння головний упор на підсилення яких позицій своєї команди Ви здійснюєте?

– За підсумками минулого сезону постали проблеми на позиціях опорного півзахисника, центрального захисника та нападника. Підписання контрактів із Смішко та Казанюком дещо вирішило проблему в центрі поля. Під час підготовки до сезону ми зіграли спочатку з командами другої ліги (комсомольським «Гірник-Спортом» та дніпродзержинською «Сталлю»), потім – з командами Прем'єр-ліги «Кривбасом» та «Дніпром»: грали зі слабшими суперниками, як входять до підготовчого етапу, далі – сильні суперники, з якими результат не головний. На першому місці стояла змістовність гри. Нещодавно 31-грали з кіровоградською «3іркою», яка хоч і є не дебютантом першої ліги, але має чимало досвідчених гравців, проти яких корисно було зіграти.

– Хто буде основним голкіпером у Вашої команді в наступному сезоні?

– Я маю двох чудових голкіперів: Дмитра Козаченко та Юрія Паньківа. Обидва – кваліфіковані футболісти, це в матчі проти кіровоградської «Зірки» підтвердив Юрій Паньків. Вибирати – маємо по ходу сезону.

Ми готуємося до сезону в цілому. Охтирська команда завжди е непоступливим суперником, проти якого досить складно грати. В минулому сезоні вони йшли непогано, але в другій його частині мали чималу серію поразок, що стало причиною підсумкового низького місця в першій лізі. Знаю, що в них змінився головний тренер. В міжсезоння можна досить швидко підсилитися і перетворитися в міцну команду, тому маємо до старту в першій лізі готуватися з усією відповідальністю.

– Серед Ваших підопічних маєте травмованих?

– Є мікротравми, котрі є наслідками товариських матчів, а глобальних травм не маємо.

– Хто у Вашій команді є лідером, в складні хвилини зможе повести команду до перемоги?

– Складно виділити когось з гравців. Маємо чимало досвідчених виконавців, кожен з яких в будь-яку хвилину принесе максимальну користь команді. В нас сильна команда гра.

– І,на останок, Ваші побажання вболівальникам команди «Олександрія».

– Шанувальникам ПФК «Олександрія» та й інших команд бажаю переповнювати трибуни на матчах українських команд, отримувати насолоду від гри своїх улюблених команд, створювати для них неймовірну підтримку, а також, саме головне, зичу їм здоров'я.