Україна

Прем'єр-ліга

Шандрук: «Намагаємося абстрагуватися від турнірної таблиці»

2024-03-29 16:34

У 22-му турі чемпіонату України рівненський «Верес» прийматиме одного з лідерів чемпіонату, криворізький «Кривбас». Перед цією грою виконуючий обов'язки головного тренера рівненської команди Олег Шандрук дав невелике інтерв'ю прес-службі української Прем'єр-Ліги.

– Олеже Миколайовичу, як ваша команда провела паузу, пов’язану із матчами національної збірної України?
– Ми зіграли благодійний матч проти команди третьої Бундесліги "Рот-Вайсс Ессен" у Німеччині. Це було корисно не лише з соціальної точки зору, а й з функціональною, бо такий матч допоміг нам краще підготуватися до зустрічі із “Кривбасом” у 22-му турі. Звісно, трошки відстань далекувата, але загалом цей спаринг цілком можна занести собі в актив. Зараз ми готуємося до "Кривбасу" вже вдома, у Рівному.

– Чи усі гравці здорові, чи не маєте кадрових втрат перед прийдешнім матчем?

– Є деякі пошкодження, але говорити щодо участі або неучасті цих футболістів у матчі проти “Кривбасу” поки що завчасно. 

– "Кривбас" – один із лідерів поточного чемпіонату та команда, яка досить агресивно грає в атаці. Якої гри очікуєте?

– Якраз і очікуємо агресивного футболу попереду, більш вертикального. Думаю, що на вболівальників чекає цікавий та напружений матч.

– В останніх турах ваша команда приємно дивує власних вболівальників: домашня нічия із "Динамо" та виїзна перемога у матчі проти "Чорноморця". Які ключі ви знайшли до морального стану футболістів?

– Насправді тут заслуга хлопців, що вони розуміють наші вимоги. На початку нашої співпраці ми з хлопцями говорили, що нам потрібно трішки додати в інтенсивності ведення самої гри та в агресивності та пристрасті. У цьому плані ми зробили певні успішні кроки. Ми розуміємо, що це все тільки паростки, дуже багато роботи ще попереду. Перед нами стоять серйозні задачі, тому сподіваємося, що такі результати стануть хорошим поштовхом для хлопців, додадуть їм мотивації та стимулу продовжувати сумлінно працювати на тренуваннях.

– "Верес" піднявся з зони прямого вильоту, але конкуренція у боротьбі за виживання досить серйозна. Наскільки факт того, що ви перебуваєте внизу турнірної таблиці тисне на вас та на ваших підопічних?
– Напевне, цей тиск все ж присутній. Як би про це не говорили, що не варто дивитися у турнірну таблицю, воно впливає. Ми намагаємося абстрагуватися від турнірної таблиці, готуємося конкретно під кожен матч та акцентуємо увагу на позитивних моментах, на тому, що у нас виходить у тренувальному процесі та який результат маємо в офіційних матчах. Тому саме зараз спрямовуємо усю нашу увагу на гру з "Кривбасом" та налаштовуємося на позитивний лад.

upl.ua