Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Динамо – Уніря Деж (Румунія) 5:1. Звіт про матч

Київське «Динамо» продовжує свою підготовку до другої частини сезону в Туреччині. У рамках зимового збору підопічні Мірчі Луческу проводять дворазові тренування та контрольні матчі. 

2023-02-03 18:38

У п’ятницю, 3-го лютого, четвертим спаринг-партнером нашої команди стала румунська «Уніря Деж» із однойменного, яка входить до групи лідерів у другому румунському дивізіоні.

Нагадаємо, у попередніх контрольних матчах у Туреччині підопічні Мірчі Луческу поступилися віденському «Рапіду» (0:4), словенському «Марибору» (0:2) та зіграли внічию з австрійською «Аустрією Лустенау» (2:2).

«Біло-сині», яких із трибун підтримували близько сотні дітей-біженців та сиріт, розпочали матч дуже активно і вже на 2-й хвилині відкрили рахунок. Беніто увійшов до штрафного майданчика, віддати передачу не зміг, але швидко зорієнтувався та самостійно проштовхнув м’яча у ворота – 1:0.
Буквально в наступній же атаці Беніто міг записати до свого активу гольову передачу, але після його пасу Царенко не зміг переграти воротаря у ближньому бою. У відповідь «Уніря» оргіназувала свій випад, коли Александру Поп утік від Боля, але не поцілив у рамку воріт.

Утім, пройшло ще кілька хвилин, і рахунок було подвоєно. Цього разу воротар парирував удар Ваната, який увійшов до штрафного майданчика з лівого флангу, але першим на добивання встигнув Беніто та оформив швидкий дубль у матчі – 2:0.

Румуни, незважаючи на різницю у класі, не відсиджувалися в обороні та намагалися знайти свій момент – зокрема, в одному з епізодів після подачі з кутового Бурдет пробив головою поруч зі стійкою. Але м’ячі в першому таймі влітали лише в одні ворота.

На 25-й хвилині до чергового голу «Динамо» призвела диво-передача Яцика від центральної лінії до штрафного майданчика, де Тимчик випередив голкіпера та головою точно пробив по воротах – 3:0. Зазначимо, що в цьому епізоді Олександр отримав болючий удар по голові, але, на щастя, обійшлося без травми.

А ще трохи згодом відзначився й єдиний номінальний нападник «Динамо» на полі. Причому для взяття воріт Ванат усе зробив для себе сам: відібрав м’яч у захисника, вийшов віч-на-віч із воротарем та пробив точно в кут – 4:0.

Футболісти «Унірі» цілком могли забити до перерви, але лише у свої ворота – після прострілу Тимчика оборонець румунської команди щосили пробивав по власних володіннях, але від автоголу врятувала поперечина.

Після перерви у «Динамо» повністю змінився склад, і «біло-сині» із новими силами почали шукати моменти, аби збільшити свою перевагу. Утім, на відміну від партнерів, які грали в першому таймі, реалізація динамівців підводила. Зокрема, Супряга вийшов на ворота та прокинув м’яча повз воротаря, але захисник вибив із лінії воріт, Лонвейк завдав неточного удару здалеку, а Караваєв після сольного проходу з флангу зовсім трохи не поцілив у кут.

Але п’ятий м’яч усе ж влетів у ворота румунів. Гол вийшов курйозним: захисники не змогли вибити м’яч, сфера відскочила до Супряги, який вийшов до воріт та пробив повз воротаря – 5:0.

На жаль, зберегти свої ворота «сухими» динамівцям не вдалося. Буквально перед самим фінальним свистком дозволили супернику організувати атаку через правий фланг із подальшою передачею до штрафного майданчика, де Андрей Поп після серії неузгоджених дій захисників «Динамо» пробив точно в кут воріт Моргуна – 5:1.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе у понеділок, 6-го лютого, проти македонської «Шкендії» з міста Тетов.

Товариський матч
«Динамо» – «Уніря Деж» (Румунія, Д2) – 5:1 (4:0)
Голи:
 Беніто (2, 13), Тимчик (25), Ванат (32), Супряга (83) – Анд. Поп (89).
«Динамо» (1-й тайм): Нещерет – Вівчаренко, Боль, Дячук, Тимчик – Сидорчук, Яцик, Царенко, Беніто, Кабаєв – Ванат. (2-й тайм): Моргун – Караваєв, Попов, Сирота, Дубінчак – Андрієвський, Лонвейк, Волошин, Шепелєв, Діалло – Супряга.
«Уніря Деж» (стартовий склад): Райлян, Керекі, Бурдет, Бута, Гіт, Катінян, Ад. Поп, Матіш, Блай, Ал. Поп, Кочан.



fcdynamo.com