Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Дніпро-1 – Ауда (Латвія) 5:1. Вдала репетиція перед єврокубком

Підопічні Олександра Кучера у піднесеному настрої готуватимуться до єврокубкового побачення з кіпрським АЕКом.

2023-02-07 17:57

Заключним суперником дніпрян на зборах у Туреччини стала латиська «Ауда», яка у минулому році після довгої перерви повернулася до вищої ліги свого чемпіонату, крім того вигравши Кубок Латвії. В цій грі в складі спортклубівців дебютував костариканський новачок Матарріта, що зайняв свою рідну позицію лівого захисника. Приємно було побачити у стартовому протоколі і Пеглоу, який повністю відновився після пошкодження. .Таким чином з перших хвилин вийшли усі три легіонери (третій – Хайнер), яких і було дозаявлено спортклубівцями на матчі Ліги конференцій.

Перші хвилини матчу пройшли за рівної боротьби. Латиська команда впевнено діяла у захисті, а при першій нагоді проводила власні атаки, і після одного з таких випадків Сваток встиг випередити суперника, який міг вийти на побачення із Валефом. Дніпряни першу гостру атаку провели вже після того, як минуло 15 хвилин зі стартового свистка – Довбик замикав простріл Хайнера, але удар у Артема вийшов несильним і прямо у руки воротарю. Але за кялька хвилин рахунок було відкрито – це Пеглоу спіймав на помилці захисника «Ауди», перехопивши його передачу назад і вивів на побачення із Ондоа Довбика, і Артем переконливо скористався цим шансом -1:0!

На 30-й хвилині знову Пеглоу запресингував захисника суперника, який віддав пас воротарю, котрий пропустив м’яч під ногою, що ледве не призвело до автоголу, але все обмежилося першим кутовим у матчі.

Завдяки високому пресингу дніпряни притисли суперника до його воріт, У підсумку після кількох заблокованих ударів від Гуцуляка і Піхальонка м’яч потрапив до Матарріти, після удару якого м’яч рикошетом від ноги Ісаєвса опинився у сітці воріт латиської команди. Поки гравці «Ауди» переводили подих дніпряни провели стрімку атаку, і Піхальонок спокійно переграв воротаря з близької відстані, скориставшись пасом Гуцуляка, що перехопив м’яч і обігрався із Довбиком! 3:0 – з таким рахунком і закінчився перший тайм.

Початок другої половини зустрічі «Ауда» провела активніше, створивши кілька моментів. Спочатку Рафаель з перспективного штрафного пробив над поперечиною. Далі Траоре завдав удар у нижній кут, який  Валеф парирував на кутовий, а вже його розіграш призвів до пенальті – Валеф недалеко вибив подачу кулаком, після чого м’яч влучив у руку Пасічу від газону. Пенальті виконував Мінчев і голкіпер дніпрян був дуже близький до того, що парирувати удар, але м’яч від ноги Валефа відскочив у сітку воріт.

Пропущений гол можна сказати розбудив спортклубівців, які одразу провели дві результативні атаки. Спочатку комбінацію, яку розпочав Сваток, а продовжили Довбик, Піхальонок і Горбунов влучним ударом завершив Довбик, а після цього Артем додав до дублю ще і результативну передачу, після подачі Пасіча скинувши м’яч Танчику, який фактично заніс сферу у ворота – 5:1!

Міг Довбик оформити і хет-трик, коли на 82-й хвилині втік від опікуна і перекидав голкіпера, але неточно. Ще в кінці зустрічі було падіння Назаренка у карному майданчику суперників після жорсткого підкату, але пенальті призначено не було.

У підсумку дніпряни завершили заключний спаринг зборів перемогою з великим рахунком і у піднесеному настрої тепер готуватимуться до єврокубкового побачення з кіпрським АЕКом.

ДНІПРО-1 – АУДА (Кекава, Латвія) – 5:1
Голи:
Довбик (22, 64)., Матарріта (37), Піхальонок (38), Танчик (66) – Мінчев (61, з пенальті).
Дніпро-1: 93.Валеф, 44.Хайнер (43.Танчик.46), 45.Сваток (кап), 5.Сарапій, 76. Матарріта (6.Горбунов, 46), 14.Бабенко, 10.Піхальонок (30. Танковський,83), 41.Рубчинський (8.Когут, 46), 19.Гуцуляк (42.Пасіч, 53), 47.Пеглоу (29. Назаренко, 46), 7.Довбик (28.Підлепенець, 83). Запасні: 1.Рибак, 12.Кінарейкін, 18.Гомес, 46.Кононов,
Ауда: 1. Ондоа (кап), 12.Мінкевіч, 26.В.Ісаєвс (21.Сілва, 68), 6.Мікуліч, 13.Ачой (19.Крмакманіс, 74), 8.Рафаель, 14.Савельєвс (15.Дубов,81), 9.Мінчев (10.Остапенко.74), 30. Скребеліс, 11.Траоре, 7.Улімбашевс (99.Крапухін, 46). Запасні: 27. Бретшнейдер, 31.Озолс, 24.І.Ісаєвс,
Попередження: Піхальонок (58).

scdnipro1.com.ua