Україна

Прем'єр-ліга

Рух – Зоря 2:1. Україна, 1-й тур. Звіт про камбек

У стартовому матчі суботньої програми першого туру «Рух» відсвяткував перемогу над бронзовим призером чемпіонату.

2023-07-29 17:37

У стартовому турі нового чемпіонату стабільний «Рух», у якого влітку фактично не відбулося жодних змін, приймав «Зорю», яка за літо встигла змінити тренера, перетрусити склад і перед стартом нового сезону виглядала максимально загадково.

Зі стартових хвилин «рухівці» взяли м’яч під свій контроль і на 4-й хвилині заробили небезпечний штрафний – удару Климчука дещо не вистачило точності. Після цього гості перехопили ініціативу й кілька разів загрожували воротам «Руху» дальніми ударами, але вони не несли особливої загрози володінням Ледвія.

Проте вже на 17-ій хвилині луганці пробили з-за меж штрафного у ближній кут і голкіпер «жовто-чорних» впевнено впорався із цим моментом. Ну а «Рух» створив чергову нагоду після розіграшу штрафного, але Едсон пробив вище воріт. Всередині першого тайму гравці «Зорі» прорвалися по правому флангу й прострілили в центр штрафної, де Русин переграв Ледвія і відкрив рахунок у матчі.

Перший дійсно небезпечний момент, після якого у гру вступив воротар «Зорі», «жовто-чорні» знову організували після удару зі штрафного – Мисик потужно пробив, але голкіпер впорався із м’ячем, який за підступною траєкторією летів у площину. Після цього й до кінця першої половини гри «Рух» захопив ініціативу і контролював м’яч, але до небезпеки поблизу воріт «Зорі» справа не дійшла.

Другий тайм так само розпочався із гостроти біля воріт гостей – Теслюк на 49-ій хвилині пробив головою після подачі з кутового, але м’яч пролетів над перекладиною. А вже за кілька миттєвостей Притула навісив зі штрафного і воротар «Зорі» махнув повз м’яч, але його підстрахували захисники. Згодом вже сам Притула розібрався із захисником у штрафному «Зорі» й гостро пробив у ближній верхній кут, але голкіпер цього разу зіграв упевнено і нейтралізував загрозу.

А на 59-ій «Зоря» створила свою першу гостру нагоду у другому таймі: Русин впритул із кількох метрів пробив головою, але диво-сейв здійснив Ледвій.

Ну а на 67-ій хвилині зіграли заміни Віталія Пономарьова. «Рух» виборов м’яч у центрі поля, той опинився у Климчука, Юрій пройшов лівим флангом та навісив на Руніча, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле. Василь точно пробив головою і зрівняв рахунок у матчі.

Згодом Руніч міг оформити дубль – Квасниця увірвався до штрафного майданчика і поцілив у перекладину. Першим перед порожніми воротами опинився Руніч, втім «рухівець» пробив повз рамку.

На 84-ій хвилині «Зоря» залишилась у меншості, після вилучення центрального захисника Джордана, який отримав другу жовту картку. Климчук чудово пробив зі штрафного, але воротар врятував «Зорю». Та він лише відтермінував неминуче – на 86-й хвилині Климчук прийняв м’яч після подачі з кутового і щільно та влучно пробив у дальній кут з-за меж штрафного, вивівши «Рух» вперед.

Наприкінці матчу гра йшла на зустрічних курсах, втім, ближче до фінального свистка «Рух» притиснув гостей до їхніх воріт. Але більше команди нагод не створили, і «Рух» здобув вольову перемогу у стартовій грі нового сезону.

РУХ – ЗОРЯ – 2:1
Голи:
Руніч (67), Климчук (86) – Русин (22).
Рух: Ледвій, Сич, Слюбик, Дідик (Слюсар, 88), Роман, Едсон, Сапуга, Притула (Пастух, 83), Теслюк (Квасниця, 64), Климчук, Мисик (Руніч, 64).
Запасні Руха: Паньків, Герета, Холод, Довгий, Лях, Таллес, Руніч, Карабін, Альваренга,
Зоря: Сапутін, Джордан, Батагов, Вантух, Кірюханцев (Снурніцин, 77), Дришлюк, Мишньов, Волошин (Яцик, 59), Аліференко (Бугай, 71), Антюх (Нагнойний, 77), Русин.
Запасні Зорі: Жилкін, Турбаєвський, Токар, Яцик, Боль, Гулько, Толмак,
Попередження: Дідик (37), Сапуга (88) – Антюх (3), Джордан (19), Волошин (42), Яцик (65), Мишньов (89).
Вилучення: Джордан (84, повторне попередження).

fcrukh.com