Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 17-й тур. Ворскла – Рух 1:1. Звіт

Втративши купу нагод до перерви, «Ворскла» була змушена відіграватись і врятувалася лише перед фінальним свистком.

«Футбольний клуб»

2023-12-10 15:16

Полтавчани підійшли до зустрічі з сусідом по таблиці та прямим конкурентом за місце в єврокубковій зоні у доброму гуморі: серія із шести безпрограшних офіційних матчів була очевидним приводом для оптимізму. Натомість гості після плідного і результативного листопадового періоду упродовж двох ігор не могли вразити ворота суперників і тепер мали готуватися до важкого іспиту.

Занадто м’яке поле на арені імені Олексія Бутовського створювало учасникам додаткові складнощі і, можливо, навіть вплинуло на підсумковий рахунок. Принаймні перед самою перервою вінгер «Ворскли» Ібрахім Кане не зміг прийняти просту передачу, перебуваючи в центрі карного майданчика, саме через вирваний шматок дерну, який і змінив траєкторію руху м’яча.

Власне Кане був чи не найпомітнішою фігурою в першому таймі. Окрім вищезгаданого моменту, 23-річний малієць змарнував ще принаймні два, які можна без натяжки назвати гольовими. В обох випадках Ібрахім бив із близької відстані, без очевидних перешкод, але у ворота не влучав. Так само схибив і Руслан Степанюк, який цілив у нижній кут, граючи на добивання після зіткнення того таки Кане з голкіпером Дмитром Ледвієм.

У підсумку, провівши не одну небезпечну атаку, полтавчани до перерви не завдали жодного влучного удару, тоді як «Рух» зробив це чотири рази. І хоча уколи львів’ян, здавалося, не несли якоїсь надсерйозної загрози воротам суперників, один з них таки завершився голом.

Це Євген Пастух, заволодівши м’ячем у центрі поля, просунувся вперед і справа виконав дуже гарний навіс, знайшовши партнера між двома оборонцями – Іллею Крупським і Євгеном Павлюком. Ну а Василь Руніч, який опинився на позиції центрфорварда, провів зразково-показову повітряну атаку, не залишивши шансів Павлу Ісенку.

У другому таймі підопічні Віталія Пономарьова грали за рахунком, приділивши чималу увагу збереженню мінімальної переваги. І так, тієї кількості можливостей, які спершу вдавалося створювати «зелено-білим», у другій половині вже не спостерігалося. Згадати можна хіба що заблокований удар Феліпе, який на мить отримав свободу після верхової передачі Кане, і, можливо, непереконливу спробу пробити Крупського, що не стала проблемою для Ледвія.

Звісно, Віктор Скрипник намагався освіжити й прискорити гру своєї команди за рахунок замін. І хоча, здавалося, істотних дивідендів рокіровки не приносили, рівновагу все-таки було відновлено. На 79-й хвилині Степанюк просив пенальті після нібито фолу полтавського воротаря, але домігся лише жовтої картки за симуляцію. Ця прикрість особливо не засмутила нападника і незабаром саме він, відгукнувшись на простріл Крупського, зумів «відклеїтися» від Романа Дідика і ввігнав м’яча у сітку метрів із семи.

А ще кілька хвилин Степанюка було вилучено з поля. До другого «гірчичника» призвів необережний підкат і, можливо, слизький газон, який і дозволив форварду влетіти у суперника. Такий собі нещасний випадок.

Одначе на те, щоб спробувати використати чисельну перевагу, у «Руха» банально не залишилося часу. Нічия затвердила  за «Ворсклою» сьоме місце, тоді як «Рух» став п’ятим, на одне очко обійшовши «Динамо». Щоправда, кияни провели на чотири гри менше і вже у понеділок можуть повернути собі втрачені позиції.   

ВОРСКЛА – РУХ 1:1
Гол:
 Степанюк (83) – Руніч (24).
Ворскла: Ісенко, Павлюк, Пердута, Крупський, Якубу (Бацула, 72), Скляр (Черниш, 90+3), Челядін (Нестеренко, 72), Кане, Юрченко, Феліпе, Степанюк.
Рух: Ледвій, Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Підгурський, Сапуга, Пастух, Квасниця (Альваренга, 69), Руніч (Лях, 52), Карабін (Едсон, 69).
Попередження: Кане (45+2), Степанюк (79), Скляр (86) – Дідик (29), Сапуга (40), Роман (86).
Вилучення: Степанюк (85, друге попередження).
Арбітр – Олексій Деревинський (Хмельницький).
10 грудня. Полтава. Ст-н Ворскла ім. Олексія Бутовського. -2’C.

footclub.com.ua