Україна

Прем'єр-ліга

Металіст 1925 – Динамо 1:1. Україна, 30-й тур. Звіт про фініш сезону

Кияни були близько години в меншості, але за грою все одно переважали суперників, хоча й задовольнились лише нічиєю.

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

2023-06-04 17:20

На цей матч «Динамо» було не тільки без турнірної мотивації, але й низки провідних гравців, включно з капітаном Сидорчуком та найкращим бомбардиром Ванатом. Харків’янам навпаки дуже потрібні були очки, щоб убезпечити себе від перехідних матчів за місце в УПЛ. Не дивно, що саме номінальні господарі активніше почали гру, хоча достатньо швидко кияни все ж забрали собі ініціативу.

Після кількох перспективних моментів, у епіцентрі яких був Кабаєв, його ж таки зусиллями «Динамо» заробило пенальті, який на 20-й хвилині дуже впевнено реалізував Рамірес, відзначившись у другому матчі поспіль. Біло-сині достатньо спокійно контролювали гру, доки все не перевернулось через пряме вилучення Дячука на 32-й хвилині. Арбітр розцінив його силову боротьбу з Островським майже на межі штрафного як позбавлення суперника явної гольової нагоди.

Слід зауважити, цей епізод змусив пригадати схожий момент у матчі 16-го туру між «Інгульцем» та «Динамо», коли набагато більш явний поштовх у спину того ж таки Дячука з боку Сітала залишився проігнорованим і арбітринею Монзуль, і її колегою по VAR Коваленком, а епізод зрештою закінчився голом у ворота киян. Послідовність? Ні, не чули… Хоча, якщо під послідовністю мати на увазі рішення арбітрів на користь суперників «Динамо», то все стає на свої місця.

Тим часом, поки «Динамо» готувалося випустити на заміну другого центрального захисника, «Металіст 1925» зрівняв рахунок, коли чудовий дальній удар вдався Габелку. До слова, на початку другого тайму капітан харків’ян міг перетворить з героя на антигероя, коли дуже грубо сфолив проти Волошина: порушення мало всі елементи прямої червоної, але арбітр Козиряцький показав жовту.

Між тим, навіть у меншості кияни демонстрували більш якісну гру за суперника. На 58-й хвилині після гарного прострілу Андрієвського мав забивати Волошин, але не влучив по м’ячу прямо перед воротами суперників. «Металіст 1925» відповів небезпечним моментом Островського, але той із чудової позиції пробив вище.

Далі Караваєв добре поборовся на другому поверсі після довгої передачі, підібрав м’яча, але в дуже сприятливій ситуації пробив повз ворота. На 81-й хвилині чергову якісну нагоду киян втратив Сирота, який з близької відстані пробивав ногою після кутового, але чітким удар не вийшов.

Зрештою, матч завершився унічию, яка в цілому влаштувала обидві команди, а останні хвилини відзначились виходом на поле ветерана киян Бойка (вочевидь, це був символічне прощання голкіпера з рідним клубом) та вилученням Габелка, який отримав другу жовту за зрив контратаки.

МЕТАЛІСТ 1925 – ДИНАМО 1:1
Голи
: 0:1 Рамірес (20, пен), 1:1 Габелок (38)
«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Коваленко (Рудавський, 68), Кравченко (Мартинюк, 46), Габелок, Вачіберадзе (Ткачук, 46), Русин, Островський (Абдулаєв, 72), Дмитренко (Ременюк, 90+4)
«Динамо»: Бущан (Бойко, 88), Тимчик, Дячук, Сирота, Дубінчак, Шепелєв (Шапаренко, 72), Перріс (Караваєв, 46), Буяльський, Андрієвський, Кабаєв (Боль, 39), Рамірес (Волошин, 46)
Попередження: Габелок (53), Ткачук (56), Коваленко (68) – Боль (83)
Вилучення: Гаделок (89, друге попередження) – Дячук (32, фол останньої надії)

footclub.com.ua