Україна

Прем'єр-ліга

Оболонь – Колос 0:0. Україна, 1-й тур. Звіт

Нульова нічия стала непоганим подарунком для новачка, який провів у захисті більшу частину матчу.

«Футбольний клуб»

2023-07-28 19:17

Ми не бачили «Оболонь» у вищому дивізіоні більше десяти років, і ось тепер столична команда розпочинає новий сезон в еліті в умовному статусі аутсайдера і головного претендента на виліт. Принаймні в цьому впевнена більшість «експертів», які зважають на скромний склад і такий самий скромний бюджет «пивоварів».

Подивимось.

Як би там не було, кияни, приймаючи стартовий матч поточного чемпіонату, вийшли доводити, що їх поховали занадто рано. А між тим, на «Оболонь» завітав суперник, у складі якого грають досвідчені й знані люди. Микита Бурда і Валерій Бондаренко, Сергій Мякушко і Андрій Цуриков, Андрій Богданов і Денис Безбородько – міцний кістяк, погодьтесь.

Природно, що саме гості домінували протягом усього матчу. Наставнику «Оболоні» Валерію Іващенку (на фото) ще до перерви довелося міняти заведеного опорника Тараса Мороза, який «сів на картку» на стартовій хвилині і згодом ледь не отримав другий «гірчичник». Це – яскраве свідчення напруги, в якій перебував дебютант.

У першому таймі ковалівці створили кілька гарних нагод для взяття воріт, але не використали жодної. Ближчим за інших до успіху був Олександр Демченко, проте його удар метрів з п’яти прийняла на себе стійка.

Дуже непоганий шанс відзначитися по перерві мав Безбородько, який підставляв коліно після стандарту у виконанні Богданова – вище. Незабаром потужно «вистрелив» здалеку Мякушко – чудову реакцію показав Назарій Федорівський.     

А на 79-й хвилині несподівано огризнулися господарі – метрів з 25 приклався до м’яча Ігор Мединський. Кіріл Фесюн зреагував, але якось невпевнено – на щастя голкіпера, за ним «підчистили» партнери. За якійсь час непогано бив зі штрафного «джокер» Сергій Суханов – тут вже воротар все зробив як слід.

Зрештою все закінчилося «нулями». Однозначно прийнятними для «Оболоні» і наврядчи приємними для Ярослава Вишняка та його підопічних.
 
ОБОЛОНЬ – КОЛОС 0:0
Оболонь: Федорівський,  Фатєєв, Приймак, Лук’янчук, Осман, Черненко, Мороз (Косовський, 31), Мединський, Прокопенко (Чернов, 82), Слободян (Суханов, 82), Краснопір (Тарануха, 70).
Колос: Фесюн, Ільїн (Лучкевич, 76), Золотов, Бурда, Бондаренко, Цуриков, Оріховський, Богданов, Демченко, Мякушко, Безбородько (Велетень, 76).
Попередження: Мороз (1), Приймак (81), Косовський (89), Чернов (90+1) – Бондаренко (48).
Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса).
28 липня. Київ. Ст-н «Оболонь».

footclub.com.ua