Україна

Прем'єр-ліга

Олександрія – Кривбас 2:0. Україна, 8-й тур. Звіт

У матчі 8-го туру Прем’єр-ліги криворізький «Кривбас» на виїзді зустрічався із ФК «Олександрія». Тренерський штаб червоно-білих зробив лише одну заміну у стартовому складі в порівнянні з останнім поєдинком проти «Минаю». Євген Опанасенко вийшов замість Дібанго (який отримав вилучення) зліва у захисті.

2022-10-18 17:17

Вже на перших хвилинах «Кривбас» створив супернагоду, аби швидко відкрити рахунок. Опанасенко вивів Микиту Татаркова один на один із Олегом Біликом, але удар півзахисника низом прийшовся у воротаря. «Олександрія» з відповіддю не забарилась. Щоправда, до проблем біля воріт Богдана Сарнавського призвела звичайна контратака. Подача з правого флангу, й Кирило Дришлюк, на мить вигравши позицію у Драгана Ловріча точно пробив у дальній кут – 1:0.

Криворіжці взяли м?яч під свій контроль й на 14-й хвилині створили ще одну можливість, аби забити. Подачу з кутового ударом головою завершував Олексій Хобленко, але Білик прочитав ситуацію й забрав шкіряного майже на лінії воріт. «Кривбас» продовжував володіти ініціативою. Команда Юрія Вернидуба атакувала по всій ширині поля. Гостро було після флангових подач.

На 29 хвилині Татарков виконав подачу з правого флангу на дальню стійку, звідкіля з другого поверху пробивав Опанасенко. Удар в боротьбі майже впритул, але м?яч якимось чином пролетів повз ворота. Господарі відповідали вкрай рідко, але мітко. Так, Дришлюк у дотик замикав простріл з флангу, але набагато вище воріт.

Наприкінці тайму у єдиноборстві із захисником пошкодження отримав Хобленко, його тут же змінив Денис Устименко. Кінцівка тайму пройшла на половині поля господарів, але витиснути гострий момент криворожцям не вдалось. Напівшанс був у ще у Татаркова, але м’яч після його прострілу влучив у стійку.

Другий тайм розпочався з атак криворіжців, але олександрійці, відпочивши, у дебюті не давали розгулятись на своїй половині поля. Натомість, команді Юрія Гури ще й вдалось подвоїти рахунок. Другий удар у площину воріт Сарнавського – другий гол. Флангова подача – програш верхової боротьби – невисокий Максим Третьяков ударом головою пробив у дальній кут (2:0). Тут же господарі заробили небезпечний стандарт, але потужний постріл Владислава Калітвінцева прийшовся у стійку.

Раніше, ще за рахунку 0:1, криворіжці пробивали штрафний з хорошої позиції, але Стецьков влучив у стінку з гравців. На 74-й хвилині центральний захисник «Олександрії» Максим Дячук заробив друге попередження, й його було вилучено з поля. У більшості «Кривбас» пішов вперед ще більшими силами. Але склади згодом вирівнялись.

Назарій Волошин на емоціях отримав впродовж хвилини дві жовті картки, й раніше за інших пішов до роздягальні. Фінальний штурм у «Кривбаса» не вийшов, а відтак поразка у рівній грі – 0:2.

ОЛЕКСАНДРІЯ – КРИВБАС – 2:0
Голи:
Хомченовський (7, у власні ворота), Третьяков (61).
Олександрія: Білик, Мірошніченко, Дячук, Бабогло, Цуріков, Демченко (Ковалець, 46), Дришлюк, Рибалка (Мельник, 78), Калітвінцев (Шулянський, 89), Кожушко (В.Волошин, 46), Третьяков.
Запасні: Горох, Костишин, Скорко, Мартинюк, Кобзар, Єрмаков, Мустафаєв.
Кривбас: Сарнавський, Опанасенко (Микитишин, 70), Ловрич, Стецьков (Зотько, 70), Якімець, Хомченовський, Капіч, Задерака, Татарков, Н.Волошин, Хобленко (Устименко, 40).
Запасні: Кліщук, Семотюк, Шевченко, Понєдєльнік, Рябов, Семенов, Банада, Дебелко, Кораблін,.
Попередження: Бабогло (33), Дячук (49), Рибалка (73), Ковалець (84), Мельник (90+2) – Задерака (34), Устименко (53), Н.Волошин (81).
Вилучення: Дячук (74) – Н.Волошин (81, повторне попередження).

fckryvbas.com