Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Минай 0:1. Україна, 27-й тур. Звіт Бандури

«Чорноморець» завдав по воротах суперників із два десятки ударів, але забив лише одного разу. У свої…

«Футбольний клуб»

2023-05-20 15:34

Після того, як минулої суботи «моряки» у Києві здолали «Динамо» (3:2), проявивши неабияку наполегливість і сміливість, багато хто вважав, що з «Минаєм» у підопічних Романа Григорчука проблем не виникне. Утім, були й такі, хто сумнівався у здатностю гравців із Південної Пальміри втримати свою мотивацію на належному рівні і відновитися перш за все психологічно.

Мі ж тим, як це не парадоксально, обіграти «Минай» для одеситів було набагато важливіше, ніж поцупити три очки у найтитулованішого клубу країни. Адже закарпатці є прямими конкурентами «Чорноморця». Гості завершили попередній тур у зоні перехідних матчів, куди одесити, що мали на три бали більше, ні за що опускатися не хочуть.

На відміну від зустрічі в столиці, «чорно-сині» мали діяти в непритаманній для себе манері – з позиції сили, постійно шукаючи шпаринки в щільному захисті суперників. Діяти на контратаках проти того таки «Динамо» було звичніше і зручніше.

Одесити провели перший тайм в атаці, завдали по воротах Олександра Бандури сім ударів, тоді як минайці Євгена Паста майже не турбували. Водночас, і до по-справжньому небезпечних моментів справа доходила зарідко. Хіба шо можна згадати момент, коли воротар «Миная» після прострілу Ореста Кузика і рикошету від ноги Юрія Кравчука буквально зняв м’яч із голови Гая Хадіди.

А ось друга половина розпочалася жваво. Спочатку нарешті огризнулися гості, і Сергій Петько непогано пробивав головою після стандарту від Михайла Гечева. «Чорноморець» відповів відразу двома випадами. Після підступного кросу від Данила Алефіренка м’яч по несподіваній дузі спікував у поперечину, а Олександру Васильєву, який, зігравши на випередження, цілив у нижній кут, завадив відзначитися 36-річний Бандура.        

І саме капітан «Миная» розпочав комбінацію, яка зрештою призвела до взяття воріт. Воротар кинув у прорив лівим флангом Гечева, молдаванин прискорився, прибрав фінтом Іллю Путрю і майже від лицьової виконав простріл. На біду Хадіди, який до останнього намагався зупинити опонента, м’яч влучив у його ногу і закотився у сітку повз збитого з пантелику Паста. Закарпатці відкрили рахунок, так і не завдавши бодай одного удару у площину одеських воріт.  

Останні три тури «Чорноморець» грає за строгою «схемою»: слідом за поразкою крокує перемога і навпаки. Дотрималися традиції хлопці Григорчука і цього разу... Хоча, визнаємо, нагоди уникнути фіаско у одеситів були. Так, той таки Бандура зробив кілька вражаючих сейвів – і після ще одного удару із меж карного майданчика Васильєва, і після потужного пострілу Віталія Єрмакова. А коли Кузик вискочив на побачення з воротарем і впав після поштовху у спину від Дмитра Немчанінова, лайнсмен «запалив» неіснуючий офсайд. Тому замість пенальті для господарів був призначений «вільний» для їх суперників.

Як би там не було, підопічні Володимира Шарана дотерпіли до фінального свистка і завдяки перемозі на березі Чорного моря злетіли на 10 місце, наздогнавши «моряків». Відповідно в зону перехідних матчів з’їхав «Металіст 1925». Боротьба за виживання триває!

ЧОРНОМОРЕЦЬ – МИНАЙ 0:1
Гол:
 Хадіда (61, автогол).
Чорноморець: Паст, Путря, Гучек (Білий, 27, Гладкий, 78), Єрмаков, Брагару, Васильєв, Хадіда (Авагімян, 63), Демченко, Бадібанга, Кузик (Войтіховський, 78), Алефіренко.
Минай: Бандура, Дмитрук, Кравчук, Немчанінов, Булеза, Мельник, Віленчук, Петько, Рогозинський (Гончар, 84), Гечев (Твердохліб, 70), Коломоєць (Чуєв, 88).
Попередження: Демченко (33) – Мельник (32), Дмитрук (52), Немчанінов (53), Кравчук (81).
Арбітр – Анатолій Абдула (Харків).
20 травня. Одеса. Ст-н «Чорноморець». +26’C.

footclub.com.ua