Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Металіст 1925 2:0. Україна, 16-й тур. Звіт

Дива в цьому поєдинку не сталося. «Шахтар» виграв на класі, а «Металіст 1925» треба відзначити за жагу до боротьби й непогану гру в захисті.

«Футбольний клуб»

2023-12-03 19:05

Саме оборона номінальних гостей стала на переможному шляху гірників, котрі майже годину намагалися захватити редути опонента. До того ж без реальних гольових нагод. Так, напруга біля воріт Дениса Сидоренка не вщухала, але голкіпер працював здебільшого на перехватах і навісах.

У свою чергу харків’яни не тільки відбивалися. За першої ж нагоди вони намагалися розганяти контратаки й подекуди їм вдавалося ставити певні завдання перед захисною ланкою підопічних Маріно Пушича.

Проте, якщо перший тайм переможця так і не виявив, то на другу половину сил у хлопців Олега Голодюка не вистачило.

За відсутності дискваліфікованого за перебір жовтих карток Георгія Судакова роль диригентів узяли на себе Олександр Зубков і Дмитро Криськів, і саме вони стали безпосередніми творцями успіху донеччан на «Арені Львів».

Перший під завершення години гри взяв ініціативу на себе, ввійшов у штрафний майданчик і «вкрутив» м’яча в дальній кут. А другий невдовзі заробив пенальті та сам його чітко реалізував.

«Шахтар» після цієї звитяги закріпився на четвертій сходинці таблиці в п’яти очках від її вершини, але й із двома іграми в запасі. «Металіст 1925» залишився 15-м у двох турнірних пунктах над зоною перехідних матчів.

ШАХТАР – МЕТАЛІСТ 1925 – 2:0
Голи:
Зубков (59), Криськів (78, з пенальті).
Шахтар: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Гочолеішвілі, Степаненко, Невертон (Егіналдо, 46), Криськів (Очеретько, 90+2), Бондаренко (Назарина, 75), Зубков, Сікан (Келсі, 87).
Металіст 1925: Сидоренко, Безуглий, Червак, Є.Ткачук, Жичиков, Мартинюк, Габелок, А.Ткачук (Сидоров, 69), Юсов (Чирук, 61), Борячук (Бичек, 87), Арі (Русин, 61).
Попередження: Степаненко (88) – Борячук (65).

footclub.com.ua