Україна

Прем'єр-ліга

Кабаєв: «Спаринги показують, що нам є над чим працювати»

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв після спарингу з «Політехнікою Ясси» (2:0) розповів про старт другого етапу зборів і оцінив функціональну готовність команди.

2023-02-12 12:55

Вітаємо з перемогою! Розпочався другий тренувальний збір, наскільки важливо було отримати перед ним кілька днів відпочинку?

Так, ми плідно попрацювали ще в Києві, займаючись біговою роботою без м’яча. Після відпустки було досить тяжко. А зараз протягом двох тижнів, без вихідних, працювали з м’ячем. Тому тренерський штаб вирішив надати три дні відпочинку, до нас приїхали родини, діти. Ми трохи відпочили та з новими силами стали до роботи на другому етапі зборів.

Два поєдинки поспіль після трьох вихідних – це важке навантаження?

Ми спортсмени та хочемо прогресувати з кожним днем. Тому тренерському штабу видніше, як побудувати програму спарингів. Так, важкувато, але нічого страшного, всі футболісти через це проходять, це для нас не в новинку.

На скільки відсотків команда вже готова функціонально?

Зараз іде велике навантаження, проводимо по два тренування на день. Думаю, ми готові на 60-65%. До початку чемпіонату ще понад два тижні, попереду багато товариських матчів і тренувань. Спаринги показують, що нам ще є над чим працювати. Потрібно поліпшувати якість гри.

Як на цих зборах проявляє себе молодь?

Мені подобається ставлення хлопців до роботи. Вони поводяться скромно, тренуються та віддаються на полі на повну. Царенко, Яцик вже відзначилися забитими м’ячами. Так, перехід із юнацького у дорослий футбол – непростий, але, думаю, тренерський штаб задоволений нашою молоддю, Містер її хвалить. Можливо, ще в деяких моментах бракує зіграності, однак загалом хлопці – молодці.

Старші товариші підтягують молодь до колективу?

Звісно. Колектив у нас хороший і дуже молодий. На кожному тренуванні підтримуємо молодь. Все супер.

Які плани у команди на найближчі кілька днів?

Після матчу у нас заплановане вечірнє тренування. Тренер повідомив, що буде ще теорія стосовно розбору ігор. А 14 лютого проведемо наступний спаринг.


fcdynamo.com