Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 20-й тур. Металіст 1925 – ЛНЗ 1:1. Звіт

«Металіст 1925» і ЛНЗ зіграли унічию. Обидві команди забивали з пенальті.

2024-03-08 18:06

Віктор Скрипник розпочинав цей матч без можливості для маневрів. Дві попередні зустрічі – дві поразки. І якщо «Динамо» харків'яни програли, але тримали голову високо піднятою, то ляпас від «Миная» змушував опустити очі. Аби не доводити ситуацію до критичної, «Металіст 1925» сьогодні мусив хоча б брати очки.

Однак у ЛНЗ були свої плани. І вони після несподіваної перемоги над «Поліссям» тиждень тому не перебували на скромній позначці: черкасці теж приїхали по очки. З таким настроєм і зіткнулися суперник.

Матч у першому таймі справді був не прохідним. Так, суперники багато фолили, але й намагалися грати у футбол. З атак розпочав «Металіст 1925». Вже на стартових хвилинах з гострого кута бив Бичек, але Пеньков ціною власного здоров'я відбив удар. Ще гостріше було в епізоді зі штрафним ударом від Гармаша. Денис цілив низом, воротар і з цим впорався, але був ще шанс на добиванні… «Металіст 1925» міг забити при ліпшому збігу обставин. Або при більш «лояльному» арбітражі, якщо можна так сказати: двічі харків'яни апелювали щодо одинадцятиметрового, але рішення від судді не отримали.

У ЛНЗ старався Молло Бессала, але іноді він ігнорував партнерів. У форварда за перший тайм був один більш-менш помітний момент. В іншому – робота без м'яча. У цій роботі були небезуспішними і його партнери. За завітами Дулуба, ЛНЗ добре перекривав суперникові вільні зони.

Приблизно в тому ж ключі відбувався і другий тайм: жваво, але без великої кількості моментів. Суперники раз-по-раз кололи одне одного гострими випадами. У «Металіста 1925» з убивчої позиції схибив Максим Імереков, а героєм ЛНЗ міг стати Олексій Хобленко. Він бив по м'ячу підбором. І це футболіст, який вийшов на заміну. Було б ефектно, але не склалося.

Пам'ятаєте, вище йшлося про те, що «Металіст 1925» у першому таймі випрошував пенальті? А в підсумку «випросив» на свої ворота. Точніше, привіз. Це стало катастрофою для команди Скрипника. ЛНЗ побіг вперед, заробив кутовий, м'яча після його подачі винесли з штрафного майданчика, але точно на ногу Каплієнку. Той пробив, Імереков у падінні перервав політ м'яча рукою. Рибалка впевнено виконав вирок.

І лише після цього з пенальті поталанило «Металісту 1925». У банальній ситуації. Габелок у штрафному майданчику підняв м'яча й влучив Рибалці у руку. Юрченко, як і десятьма хвилинами раніше його досвідчений візаві, впорався з відповідальністю. 1:1.

Ну, нехай так… Ідей командам сьогодні на полі бракувало, але голи вдалося забити. А головний підсумок цього дійства – перші очки, здобуті Віктором Скрипником у статусі тренера «Металіста 1925». Може, після цього розбігаються?

МЕТАЛІСТ 1925 – ЛНЗ – 1:1
Голи:
Юрченко (85, з пенальті) – Рибалка (75, з пенальті).
Металіст 1925: Проценко, Капінус, Імереков, Червак, Фарина, Габелок, Арі, Юрченко (Обінайя 89), Бичек (Фрімпонг 81), Борячук (Юсов 81), Гармаш.
ЛНЗ: Пеньков, Насонов, Саліху, Муравський, Каплієнко, Бар, Рибалка (Тарасенко 90), Тілль (Шестаков 46), Яшарі (Олійник 73), Молло (Хобленко 58), Г.Пасіч.
Попередження: Юрченко (10) – Бар (45+1), Рибалка (57), Насонов (57), Хобленко (70), Шестаков (90+2).

ua-football.com