Україна

Прем'єр-ліга

Колос – Дніпро-1 0:2. Україна, 22-й тур. Звіт

Усі плани на гру господарям зламав швидкий гол дніпрян. Не стигла секунда стрілка здійснити й двох обертів після стартового свистка, як гості відкрили рахунок – Олексій Гуцуляк промчався флангом, віддав у штрафний майданчик на Олександра Філіппову, той скинув під удар своєму тезці Піхальонку й хавбек збірної України потужним ударом поцілив у кут.

2024-03-31 20:45

Ковалівці спробували відразу відігратися, Дмитро Топалов міг завдати «пострілу» у відповідь, але промахнувся по м’ячу. Небезпечно прострілював Владислав Ємець, тут уже на відмінно спрацювала оборона дніпрян.

До перерви потенціальні нагоди відзначитися мали також Валерій Бондаренко та Рангел, однак своїми шансами не скористалися. В «Дніпра-1» Філіппов створив ще один момент для Богдана Лєднєва, але хавбека, який повернувся на поле після травми, підвела неточність.

Другий тайм розпочався у неспішному темпі, хоча й під акомпанемент «Колосу». Проте, як слід розпорядитися ініціативою підопічним Ярослава Вишняка не вдалося. Суперник спокійно відчував себе під невеличким тиском, граючи за результатом, а за першої ж нагоди його подвоїв.

Знову спрацювала пара футболістів, що взяла участь у першому взятті воріт Кирила Фесюна. Піхальонок виконав передачу з глибини за спину захисникам, а Гуцуляк, не чекаючи на приземлення м’яча, в дотик перекинув голкіпера.

А ось Євгеній Волинець своїх партнерів урятував, не дозволивши опоненту зробити крок до камбеку. Кіпер потягнув дальній удар Рангела, виловивши м’яча з кута. В команді ж Юрія Максимова продовжував запалювати Гуцуляк, котрий мав ще дві можливості довести справу до розгрому.

Утім, для успіху вистачило й двох голів, що повернули «Дніпро-1» на третю сходинку в таблиці в одному турнірному пункті над «Динамо». «Колос» залишився десятим, у шести балах від зони перехідних матчів.

КОЛОС – ДНІПРО-1 – 0:2
Голи:
 Піхальонок (2), Гуцуляк (63).
Колос: Фесюн, Ємець, Бурда, Бондаренко, Цуріков, Мілько, Богданов, Ільїн, Оріховський (Паулаускас, 60), Топалов (Велетень, 77), Рангел (Безбородько, 77).
Дніпро-1: Волинець, Адамюк, Сваток, Сарапій, Мірошніченко, Бабенко, Рубчинський, Гуцуляк, Піхальонок (Очеретько, 90+2), Лєднєв (Третьяков, 60), Філіппов (Танчик, 90+3).
Попередження: Рангел (70), Бурда (88) – Адамюк (73).

footclub.com.ua