Україна

Прем'єр-ліга

Кривбас – Динамо 0:2. Україна, 14-й тур. Звіт про старт Шовковського

Після дуже вдалого початку кияни здобули перемогу в матчі, який тримали під своїм контролем з першої до останньої хвилини.

Влад МИРЕНКО

2023-11-12 15:40

Дебют Олександра Шовковського і так мав бути непростим, адже в суперниках – «Кривбас», який останнім часом демонструє дуже потужну гру та лідирував в УПЛ перед цим туром. Так ще й в.о. головного тренера киян не міг розраховувати на низку важливих гравців – у першу чергу Ярмоленка та Шапаренка, а також молодого Волошина, який в цьому сезоні стрімко прогресує. Крім того Буяльський та Андрієвський після травми залишились в запасі.

Матч стартував на 40 хвилин пізніше через повітряну тривогу й проходив за дуже складних погодних умов на важкому полі. Технічні огріхи з перших хвилин посипались у обох команд, і на восьмій хвилині Кузик невдало спинив нібито не дуже вдалий простріл Тимчика, фактично виклавши м’яча на ногу Ванату – чіткий удар неробочою правою форварда вивів гостей вперед.

«Кривбас», який і до того дуже активно йшов у високий пресинг (і не без успіху), подвоїв тиск на суперників, але індивідуальні помилки нікуди не ділись. Спочатку Царенко перервав невдалий перший пас господарів, але змарнував нагоду для виходу два в один – просто не зміг достатньо швидко протягнути м’яча на в’язкому газоні. А на 12-й хвилині Караваєв чудовим закиданням виводив Ваната один на один, але того ззаду по нозі зачепив Бескоровайний, отримавши за це пряму червону.

Зробивши серйозний заділ на початку гри, біло-сині не стали скидати оберти, бо ж, напевно, пам’ятали, як програли «Поліссю», пропустивши два голи в більшості та за переваги в рахунку. На 18-й хвилині цікавий розіграш кутового призвів до небезпечного удару Ваната, але м’яч пролетів повз дев’ятку. А майже на рубежі пів години гри після закидання Шепелєва Караваєв скористався помилкою Рябова (свою роль, вірогідно, зіграв вітер) та елегантно реалізував вихід віч-на-віч.

Наприкінці першого тайму зняти всі питання міг Беніто, але завозився з м’ячем під час перспективного виходу три в одного. І за кілька хвилин господарі могли покарати гостей, коли Дібанга здорово на швидкості обробив м’яча в чужому штрафному майданчику і небезпечно прострілив, але Дубінчак завадив По забити буквально з метра.

Другий тайм почався з гарного дальнього удару Бражка, який в другому матчі поспіль вивів киян у ранзі капітана. Потім Кабаєв, який змінив у перерві Беніто (Караваєв перейшов на правий фланг атаки), чудово пробив з відкруткою, але Кліщук видав класний сейв. Після призначеного кутового міліметри не дозволили Бражку відправити м’яч у порожній кут воріт «Кривбаса».

Далі моменти були у Ваната та Царенка, міг замкнути простріл Тимчика з правого флангу той же Ванат, але розминувся з м’ячем. Він же не влучив у ворота з перспективного штрафного. Тим же відповів Ілич із ще більш небезпечної позиції. Кияни вискочили в прекрасну контратаку два в два, але Караваєв не зміг переграти Кліщука, який знову зробив видатний сейв.

Тим часом в обороні гості достатньо вдало поєднували гру низьким блоком з високим пресингом, хоча й діяли не бездоганно. На 79-й хвилині Кабаєв зрізав м’яч в свої ворота, але киян виручила штанга, хоча й Бущан, здається, у стрибку був спроможний його відбити за потреби. Тимчик відповів на це непоганим дальнім ударом – мимо. Туди ж – два постріли Бражка, трішки не влучив у ворота Буяльський.

«Динамо» довело гру до перемоги під своїм контролем, хоча час від часу обидві команди вибухали емоціями. Таким чином, Олександр Шовковський більш ніж вдало стартував на тренерському містку киян, а «Кривбас» внаслідок цієї поразки поступився першим місцем в турнірній таблиці «Поліссю».

КРИВБАС – ДИНАМО – 0:2
Голи
: Ванат (8), Караваєв (27)
Кривбас: Кліщук, Понедєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Бізімана, Ілич, Задерака (Вакулко, 74), Приходько (Рябов, 18), Д. Кузик (Прінс, 86), По (Кожушко, 46).
Динамо: Бущан, Тимчик, Попов, Дячук, Дубінчак, Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 80), Караваєв (Малиш, 90+1), Царенко (Буяльський, 80), Беніто (Кабаєв, 46), Ванат (Супряга, 88).
Попередження: Андрієвський (90)
Вилучення: Бескоровайний (12, фол останньої надії)

footclub.com.ua