Україна

Прем'єр-ліга

Хацкевич: «Що б там за нас не вирішили нагорі, ми будемо битися до кінця»

До вашої уваги прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича після матчу чемпіонату України ФК «Львів» – «Динамо» (0:1):

Fcdynamo.kiev.ua

2019-04-29 09:30

– Після гри з «Шахтарем» я сказав, що яким би відрив від першого місця у нас не був, усе одно ми будемо виходити на поле та битися. Сьогодні ми билися. Якби нас залишилося семеро, ми б робили те саме. Уже бігали на колінах, але все рівно терпіли, намагалися створювати контргру. Що стосується суддівства, я вже говорив, що у другій частині чемпіонату «Шахтар» пробив уже п’ять пенальті. Ми одинадцятиметрові удари не б’ємо, зате в кожній грі ми заробляємо по п’ять-сім жовтих карток та вилучення. Що б там за нас не вирішили нагорі, повторю ще раз: ми будемо битися. Це формене неподобство. Окрема подяка нашим уболівальникам, які приїхали в таку погоду та в таке велике свято підтримати нас. До речі, хочу всіх привітати з Великоднем. Для кого цей футбол був потрібен саме в неділю? Подивіться на стадіон. Потрібно ж думати не лише про телебачення та ефір. Ми граємо для вболівальників. А сьогодні, цього святкового дня, дві команди грали одна для одної, для родичів і для невеликої кількості фанатів. Хлопцям окрема повага, у них є і характер, і сила волі.

– Трьохходову комбінацію, після якої «Динамо» забило гол, можна назвати класичною?
– Комбінація насправді була хорошою: футболісти взяли гру на себе, увірвалися з глибини. Виконання Буяльського було на найвищому рівні.

– У другому таймі було важливо зберегти рахунок?
– Нам потрібно було перелаштуватися, адже Русин не чіплявся за м’ячі. Другий тайм показав, що Пена і на цій позиції був досить ефективним. Граючи в меншості, удесятьох, а потім і вдев’ятьох, він страхував зону, заробляв фоли, від нього йшла гострота, одним словом, робив усе, що було потрібно. Шабанов додав надійності позаду: вгорі та внизу, блокував прострільні передачі тощо. Можливо, були певні позиційні помилки, але найголовніше, що навіть маючи на двох футболістів менше, команда не пропустила. У двох-трьох моментах Жора Бущан здорово зіграв. Словом, усі виклалися на максимум, хлопці просто молодці.

– Враховуючи кадрові проблеми, конкуренція зберігається лише на воротарській позиції?
– Сьогодні також вийшов Саша Андрієвський і здорово зіграв. Є позиції, на яких присутня конкуренція, а також ті, які не дублюються. Ми знаємо, які саме з них потрібно посилити, а на яких місцях створити конкуренцію. Після гри емоції ще не вщухли, тому я поки що не готовий про це говорити докладніше.

– Що з Вербичем, та чому не грав Бойко?
– Обидва гравці не приїхали по медичним показанням. Бойко готуватиметься вже до наступного матчу, а Беньямін 2-го травня матиме консультацію в Мюнхені або артроскопію. Лише після цього ми знатимемо, на який період наш футболіст може випасти.

fcdynamo.kiev.ua