Україна

Прем'єр-ліга

Луческу: «Думаю, гра сподобалася вболівальникам»

У неділю, 30 липня, у матчі 1-го туру чемпіонату України сезону-2023/24 київське «Динамо» з рахунком 4:1 обіграло «Минай». Зустріч проходила в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. До вашої уваги післяматчева прес-конференція головного тренера «біло-синіх» Мірчі Луческу.

Олександр ПОПОВ, Dynamo.kiev.ua

2023-07-30 20:00

– Перший матч у чемпіонаті зазвичай складається непросто. Обидві команди добре підготувалися до сезону, але труднощі були в тому, що вони не знали потенціал одна одної. Ми почали не дуже добре. Нам довелося вже на самому початку матчу шукати вихід із неприємної ситуації. «Минай» – дуже хороша команда. Під час підготовки до цього матчу я сказав хлопцям: «Наш суперник гратиме жорстко і дуже агресивно. Нам треба домінувати, інакше не переможемо».

Сьогодні обидві команди грали досить агресивно, і тому було багато фолів. Ніхто не хотів втрачати очки. Загалом, гра була видовищною, думаю, вона сподобалася вболівальникам.

Мені, звичайно, не сподобалося, що ми швидко пропустили. Бущан виявився недостатньо сконцентрованим у тому епізоді, удар став для нього несподіваним – він просто його не очікував. Але цей гол зробив нас злішими, з кожною атакою ми грали все краще і краще. Утім, у будь-якому разі важко починати грати з рахунку 0:1.

Хочеться відзначити форму Ваната. Він дуже добре підготувався на зборах. Сьогодні Ванат швидко приймав рішення, міг забивати більше, ніж два голи. Щоправда, рахунок по ходу зустрічі міг стати 2:2 – наші суперники створювали небезпеку біля наших воріт і мали шанси зрівняти рахунок.

– Як би ви оцінили підготовку команду на міжсезонному зборі?
– Ми провели дуже хороший збір. Команда виконала всі завдання, які я поставив перед нею на початку збору. Нашим головним завданням було добре підготуватися до кваліфікації Ліги конференцій, тому що там у суперники нам могли дістатися хороші європейські команди. Так власне і сталося.

Але збором я задоволений. Ми грали з чемпіоном Кіпру, крупно його обіграли (4:0), а тепер ця команда з рахунком 6:2 розгромила в єврокубках БАТЕ – дуже непоганого суперника. Що вже говорити про нашу перемогу над «Аль-Гілялем» (1:0), який накупив дорогих футболістів. Решта матчів носили експериментальних характер, у них ми награвали комбінації та прагнули зрозуміти, хто наскільки готовий. Дуже задоволений зборами, ми добре підійшли до сезону.

– Чи плануєте ви придбання нападника, адже зараз із номінальних форвардів у вашому розпорядженні є лише Ванат?
– Ні. Беніто дуже добре підготувався до сезону саме на позиції нападника. Тож лінія нападу – не найголовніша проблема для нас зараз. Наша головна проблема – позиція центрального захисника. У нас є багато молодих футболістів цього амплуа, але для такої позиції насамперед потрібен досвід. А його в наших молодих гравців якраз і немає. Можливо, цю проблему ми вирішимо до кінця трансферного вікна.

Я не виключаю і придбання нападника, але, повторюся, Беніто добре провів міжсезонну підготовку і добре себе проявив у контрольних матчах. Я ним задоволений.

Також я хотів би подякувати хлопцям, що в непростий період вони зібралися воєдино і створили дуже сприятливий клімат усередині колективу. Я цим дуже задоволений.

– Як вам гра Ярмоленка?
– Його досвід був дуже потрібен нашій команді. Він уже зробив важливий внесок і в колектив, і команду. Але йому ще треба адаптуватися до чемпіонату України: у турнірі зараз дуже високий рівень боротьби і необхідна відповідна фізична підготовка, щоб грати з перших і до останніх хвилин матчу.

Сьогодні Ярмоленко виконав багато передач, відпрацьовував в обороні. Я задоволений його грою. Такого футболіста нам не вистачало.

– Кого б ви хотіли отримати в суперники в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги конференцій – «Аріс» чи «Арарат-Вірменію»?
– Думаю, далі пройде «Аріс». Це дуже хороша команда, на домашніх матчах якої завжди повний стадіон і особлива атмосфера.

dynamo.kiev.ua