Україна

Прем'єр-ліга

Рух – Ворскла 1:1. Україна, 14-й тур. Звіт

«Рух» та «Ворскла» зіграли на «Арені Львів» видовищний матч, але виявити переможця не змогли.

2021-02-14 19:10

Матчу з «Ворсклою» у таборі «Руху» чекали з великим нетерпінням – мотивації підопічним Івана Федика додавала болюча поразка у першому колі (2:5). У старті проти полтавців – крім досвідчених виконавців, ще й перспективна молодь. Зокрема, словенський центрбек Давід Зец та хавбек Остап Притула. До слова, саме Остап на старті зустрічі мав нагоду вивести свою команду вперед - після його потужного удару з-за меж штрафного «Ворсклу» у стрибку врятував Різник. Гості огризнулись моментами Кане та Тілля – обидва не влучили у рамку.

«Рух» і надалі продовжував комбінувати та розхитувати оборону суперників. Кондраков на фланзі елегантно обіграв Альюна, і лише надійні дії Яворського не дозволили м’ячу опинитись у Притули. Вже в наступні атаці Бойчук вдало обігрався в стіночку з Федорчуком і адресував пас у воротарський майданчик, та, на жаль, Кондраков не встиг замкнути цей простріл. До слова, Данііл завчасно був змушений покинути поле – в одному з верхових єдиноборств форвард «Руху» зазнав ушкодження і в підсумку поступився місцем Кухаревичу.

Активність господарів дала свої плоди на 17-ій хвилині. Альюн не за правилами зупинив Климчука у власному штрафному, і рефері зустрічі Юрій Іванов вказав на позначку. Климчук у притаманному йому стилі холоднокровно реалізував пенальті і вивів «жовто-чорних» уперед – 1:0.

По перерві «Ворскла» не залишала спроб відігратись. Пердута другим темпом мав можливість завершувати атаку своєї команду, але Бандуру підстрахували захисники. Зрештою, свого гості досягли на 52-ій хвилині. Цітаішвілі взяв гру на себе, прорвався до штрафного і влучно пробив у ближній кут – 1:1. Близьким, аби знову вивести «жовто-чорних» уперед, був Климчук, але м’яч після його удару з лінії воріт вибив Пердута. А вже згодом рятувати свою команду довелось Різнику – Мисик зі штрафного цілив у кут, але кіпер ворсклян з труднощами зреагував на цей удар. У підсумку, 1:1 – бойова нічия.

РУХ – ВОРСКЛА – 1:1
Голи:
Климчук (16, з пенальті) – Цітаішвіли (52).
Рух: Бандура, Білий, Зец, Мисик, Карасюк, Федорчук, Притула (Русин, 72), Копина, Климчук, Бойчук, Кондраков (Кухаревич, 27).
Ворскла: Різник, Чеснаков, Яворський, Альюн, Пердута, Цітаішвілі (Сапай, 90), Пуцлін, Тілль, Кане, Кулач (Щербак, 62), Степанюк (Луізао, 63).
Попередження: Зец (32), Білий (60) – Альюн (62).

fcrukh.com