Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Олександрія 2:1. Україна, 3-й тур. Непроста перемога гірників

Матч на стадіоні «Лівий Берег» обіцяв бути принциповим, оскільки «Олександрія» Руслана Ротаня мала пройти перевірку на міцність чинним чемпіоном України. Ця арена раніше принесла успіх гірникам, адже саме тут вони обіграли «Металіст 1925», але як гості. Але «жовто-чорні» почали новий сезон УПЛ з двох поспіль перемог, тож здаватися не планували.

2023-08-14 20:08

У стартовому складі гірників відзначаємо перший після повернення до клубу вихід Дмитра Чигринського, який у центрі захисту склав пару з Миколою Матвієнком. У середині поля від перших хвилин діяли Єгор Назарина, Олег Очеретько та Дмитро Криськів, а Данило Сікан знов зіграв у півзахисті.

Початок поєдинку пройшов за повної домінації господарів, і вже на 8-й хвилині рахунок було відкрито: Георгій Гочолеішвілі увійшов з правого краю до штрафного і виконав подачу на дальню стійку, яку в падінні замкнув Данило Сікан – 1:0. Підопічні Патріка ван Леувена продовжували діяти першим номером і створювати небезпеку біля воріт суперника: постріл Зубкова пройшов поруч зі стійкою, спроби Сікана й того ж Зубкова були заблоковані захисниками.

Олександрійці відповіли єдиною за перший тайм нагодою Кулакова, який виграв верхову боротьбу, але не поцілив у дальній кут. А на 31-й хвилині «оранжево-чорні» подвоїли перевагу: знов гольовий навіс з правого флангу від Гочолеішвілі, але цього разу вже Лассіна Траоре головою пробив під саму поперечину – 2:0.

У перерві тренерський штаб «Шахтаря» здійснив дві заміни: замість авторів голів у нападі з’явилися Богдан В’юнник та Кевін Келсі. На старті другої половини гості дещо вирівняли гру і стали активніше йти вперед. У дебюті команди обмінялися моментами: удар Криськіва в ближній кут не без проблем парирував Шевченко, а постріл Калитвинцева з лінії штрафного пройшов поруч із хрестовиною.

І все ж на 60-й хвилині «Олександрія» зуміла відіграти один м’яч: Шулянський навісив до карної зони, а Скорко влучно пробив головою. Незабаром шанс зрівняти рахунок мав Смирний, проте його спроба пройшла повз ліву штангу. «Гірники» також не втрачали можливості відповісти опоненту: В’юнник з лівого кута штрафного бив під ближню стійку – голкіпер потягнув. Наставник «оранжево-чорних» поступово вводив свіжі сили, випустивши на поле Едуарда Козіка, Невертона та Деніла Кастілло.

Найцікавішими стали заключні хвилини гри. Спочатку Дмитро Різник двічі врятував донеччан від гола, коли впорався зі спробою Бабогло, а потім показав дива реакції, взявши удар Смирного з кількох метрів. Остаточно знімати питання мав Келсі, проте і його удар впритул прийняв на себе тепер уже воротар гостей.

2:1 – «Шахтар» у непростому матчі здобуває перемогу над «Олександрією».

Після цього матчу «Шахтар» набрав 7 очок і тепер посідає третє місце у турнірній таблиці УПЛ. «Олександрія» має 6 залікових балів та перебуває на сьомій позиції.

ШАХТАР – ОЛЕКСАНДРІЯ – 2:1
Голи:
Сікан (7), Траоре (31) – Скорко (60).
Шахтар: Різник, Гочолеішвілі, Чигринський (Козік, 74), Матвієнко, Топалов, Очеретько, Назарина, Зубков (Невертон, 83), Криськів (Кастілло, 89), Траоре (Келсі, 46), Сікан (В’юнник, 46).
Олександрія: Шевченко, Бабогло, Логінов, Калитвинцев, Кулаков, Шулянський (Джевані, 72), Плакса (Ковалець, 63), Ващенко (Погорілий, 82), Калюжний (Скорко, 46), Копина (Мартинюк, 82), Смирний.
Попередження: В’юнник (70), Матвієнко (85) – Копина (45+1), Скорко (66), Калитвинцев (87), Мартинюк (90+2).

shakhtar.com