Україна

Прем'єр-ліга

Ворскла – Кривбас 1:0. Україна, 27-й тур. Звіт

Гол Руслана Степанюка приніс полтавцям перемогу в принциповому протистоянні і дозволив піднятися на шосте місце.

2023-05-19 17:22

Команди жваво розпочали поєдинок. Вже на 2 хвилині Сефері стріляв по воротам «Кривбасу» з середньої дистанції – дуже неточно. Тут же у відповідь аналогічно пробив Хомченовський.

А от перший момент у матчі створили червоно-білі на 5 хвилині: закидання Рябова, який вийшов в основі через дискваліфікацію Бескоровайного, пройшло на Сосу. Даніель скинув на Луньова. Максим змістився ближче до центру воріт та потужно пробивав у ближній кут – поруч зі стійкою.

Потихеньку «Кривбас» заволодів ігровою і територіальною перевагою. Здорово пробивав на 20 хвилині той же Луньов. Метрів з 22 у ближню дев?ятку – трохи невлучно. Активно працювали фланги, були непогані атаки через центр, але без загострення.

Ближче до середини тайму «Ворскла» дещо вирівняла гру. Небезпечно стріляв здалеку Павлюк, який більше року тому так і не встиг дебютувати за «Кривбас»; через себе ефектно, але неефективно пробивав з меж штрафного Рамірес.

Криворіжцям у ці хвилини атакувальні дії майже не вдавались: вистачало непотрібних втрат м?яча, тому до Дебелка снаряд доходив доволі рідко. На 43 хвилині ми заробили перспективний стандарт.

Стецьков пробивав й перекинув стінку, але все ж таки над поперечиною. За дві хвилини ще один хороший штрафний удар. Вже ближче до воріт. До м?яча підійшов вже Луньов, але з його ударом у ближній кут впорався Ісенко. Початок другого тайму пройшов у рівній боротьбі. Дуже небезпечно було на 49 хвилині після швидкої атаки та удару Сефері з меж карного майданчика. На щастя для гостей, неточно.

І все ж таки ворскляни були активніші попереду. Декілька їх швидких атак ледь не призвели до проблем, якби не самовіддана гра захисників. В одному з моментів вони кинулись під небезпечний удар Кане та заблокували його. Полтавці заволоділи ініціативою, й на 62 хвилині Степанюку вдався точний удар у дальній кут з меж штрафного – 1:0. Активно увійшов у гру Семотюк.

З його гарматним дальнім пострілом на 72 хвилині Ісенко ледь впорався. Криворіжці нагнітали. Хороші моменти були у Дібанго та Стецькова. Перший після пасу Капіча стріляв з лінії штрафного – Ісенко на місці, а другий пробивав головою після кутового з хорошої позиції, але у ворота не влучив. «Кривбас» атакував до останніх хвилин, але захист господарів навалу відбив.

ВОРСКЛА – КРИВБАС – 1:0
Гол:
 Степанюк (62).
Ворскла: Ісенко, Кравець, Пердута, Л.Рамірес, Скляр, Степанюк, Сефері, Павлюк, Бацула, Челядін (Юрченко, 71), Кане (Крупський, 82).
Кривбас: Кліщук, Рябов (Опанасенко, 81), Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго, Капіч, Хомченковський, Задерака, Соса (Семотюк, 60), Луньов (Кораблін, 78), Дебелко.
Попередження: Сефері (21), Павлюк (42) – Задерака (35), Соса (50).

fckryvbas.com