Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Ворскла 1:2. Україна, 16-й тур. Звіт

«Ворскла» несподівано завдала поразки «Дніпру-1», уникнувши поразки у п’ятому турі поспіль.

Scdnipro1.com.ua

2023-12-02 19:15

Наставник дніпрян Юрій Максимов повністю повторив той же склад, котрий менше тижня тому тут же, на «Дніпро-Арені» переграв «Чорноморець». А якщо не рахувати воротарську позицію, то склад спортклубівців не змінюється вже п’ятий матч поспіль. Зумів вийти в основі і форвард Філіппов, котрий у грі з одеситами отримав пошкодження і був замінений у перерві, але з його станом здоров’я все обійшлося.

Гра розпочалася дуже вдало для господарів – довге закидання Піхальонка на Лєднєва у карний майданчик суперника закінчилося тим, що Богдан перехитрив захисника і голкіпера та спрямував м’яч у порожній ближній кут – 1:0! Швидко відкривши рахунок, дніпряни спокійно продовжили зустріч, контролюючи ситуацію на полі, але не форсуючи події. При цьому гості поступово вирівняли гру, а перший удар завдали тільки на 17-й хвилині, але він не був складним для Волинця. Як і удар Філіпе вже після того, як перший тайм сягнув свого екватору.

Дніпряни провели перспективну атаку на 30-й хвилині, яка завершилась ударом головою з близької відстані від Філіппова, але надійно зіграв Ісенко, а перед цим ще і був офсайд у Піхальонкка. І одразу після цього полтавчани відновили рівновагу – Скляр вивів на удар Челядіна, котрий залишився один у карному майданчику спортклубівців і влучно пробив під Волинцем – 1:1.  А на 42-й хвилині полтавчани вийшли вперед – Філіпе пробив у ближній кут після прострілу Кане.

До завершення тайму команди ще обмінялися влучними ударами Філіппова і Челядіна, але в обох випадках голкіпери були на висоті.

З початком другого тайму дніпряни кинулися вперед, одразу заробивши кутовий після якого цілком могли відновити рівновагу, але Гуцуляк пробив повз ворота. А за хвилину «Ворскла» ледве не створила автогол – Філіпе влучив у Челядіна, від якого м’яч пролетів над поперечиною. Далі чергова хвиля атак господарів закінчилася комбінацією Гуцуляк – Фліппов – Лєднєв з неточним ударом останнього. При цьому вже після удару Богдан отримав по ногах у карному майданчику, проте бригада арбітрів у цьому епізоді пенальті не угледіла.

Дніпряни продовжують атакувати, і ось вже Піхальонок завдає трохи неточний удар з лінії карного майданчика, а невдовзі вже Ісенко у стрибку відбиває м’яч на кутовий після пострілу Бабенка. На 68-й хвилині Піхальонок за межами карного майданчику обіграв Ісенка, і під гострим кутом прострілював у напрямку воротарської, але там голкіпера підстрахував Пердута. Далі був удар Мірошніченка у стінку зі штрафного, підкрутка Гуцуляка, з якою впорався Ісенко і неточний удар Сарапія головою після навісу Піхальонка зі стандарту.

Час спливав, дніпряни атакували, але рахунок не змінювався.  У компенсований арбітринею час у карний майданчик гостей при кутових приходив і Волинець, який зумів завдати удару, але у ворота не влучив. У підсумку спортклубівці так і не дотисли суперника, поступившись 1:2. 
Відірватися від «Кривбаса» команді не вдалося, і на вершині таблиці УПЛ залишилося двовладдя.

Натомість хлопці Віктора Скрипника піднялися на сьому сходинку, наздогнавши «Динамо». Щоправда, кияни мають чотири гри в запасі і вже завтра матимуть змогу покращити своє турнірне становище.

ДНІПРО-1 – ВОРСКЛА 2:1
Голи:
 Лєднєв (3) – Челядін (31), Феліпе (42).
Дніпро-1:
 Волинець, Адамюк (Є.Пасіч, 60), Сваток, Срапій, Мірошніченко, Бабенко, Рубчинський, Піхальонок, Гуцуляк, Лєднєв (Вітіньо, 73), Філіппов (Танчик, 60).
Ворскла: Ісенко, Крупський, Пердута, Павлюк, Якубу (Бацула, 90+4), Скляр, Челядін (Сантана, 90+4), Юрченко (Корнієнко, 73), Кане, Феліпе, Степанюк.
Попередження: Гуцуляк (38) – Якубу (88).
Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
2 грудня. Дніпро. «Дніпро-Арена». -2’C.

scdnipro1.com.ua