Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 21-й тур. ЛНЗ – Дніпро-1 1:1. Звіт

«Дніпро-1» після поразки від «Руху» знову втратив очки – цього разу задовольнившись нічиєю з ЛНЗ.

2024-03-12 15:09

На гостьовий поєдинок проти ЛНЗ Юрій Максимов провів одну зміну у стартовому складі – після дискваліфікації повернувся до основи Рубчинський, натомість отримав пошкодження Пасіч (скасувалося братське протистояння), тому у захист опустився Горбунов.

Гра проходила у непростих погодних умовах – до прохолоди додався ще і сніг. Зустріч активніше розпочали черкащани і вже на 3-й хвилині вони завдали перший удар, але Волинець відбив незручний постріл Шестакова. Також було два кутових у виконанні господарів, але ні до чого гострого вони не призвели. Дніпряни першу перспективну атаку провели на 12-й хвилині, при чому прохід Горбунова зупинив Насонов фолом, який тягнув і на жовту картку, але рефері обмежився усним зауваженням, а після стандарту черкащани відбилися. Невдовзі вже Піхальонок заробив штрафний у непоганій для удару позиції, метрах в 22-х від воріт, але Горбунов влучив у стінку, а після наступних атак спортклубівців суперники знову блокували удари. Удари ж з меж карного майданчику Рубчинського і Бабенка закінчувалися лише кутовими, з розіграшами яких впевнено впорався захист суперника.

Тим часом, на 29-й хвилині зустрічі Насонов знову уникнув попередження, коли ліктем вдарив Сарапія у груди. У ці хвилини господарі знову захопили ініціативу, заробивши кілька стандартів на половині поля дніпрян, але спортклубівців впевнено захищалися у цих епізодах. Найгостріше біля воріт дніпрян було на 41-й хвилині, коли господарі завершили атаку ударом Пасіча під поперечину – Волинець відбив цей постріл кулаками.

У перерві Юрій Максимов провів одну заміну – замість Очеретька вийшов Гаджиєв, і саме Рамік на початку другого тайму пройшов лівим флангом, зробив простріл вздовж воротарського майданчику, де Гуцуляк поборовся із захисниками і від нього м’яч відскочив до Філіппова, якому вже ніхто не віг завадити вразити ворота суперника – 1:0 попереду дніпряни! Це був восьмий гол форварда спортклубівців і він вийшов на чисте друге місце у сперечанні снайперів чемпіонату.

Але вели у рахунку гості недовго. Спочатку помилився біля власних воріт Горбунов, чию передачу перехопив Шестаков, але вихід суперника сам на сам відмінно ліквідував Волинець, відбивши удар на кутовий, але саме розіграш цього кутового приніс чаркащанам успіх  – Саліху заніс м’яч у ворота дніпрян, випередивши Філіппова.

На 66-й хвилині ЛНЗ міг вийти вперед, але Волинець виграв ближній бій у суперника, а добивання Шестакова було неточним. Далі господарі провели ще кілька поспіль гострих атак, але знову на висоті був голкіпер спортклубівців.

У дніпрян чудова можливість вийти вперед була на 82-й хвилині матчу, коли після багатоходової комбінації Гаджиєв опинився з м’ячом перед воротами, але захисник відбив його удар на кутовий. Зазначимо, що у цьому матчі в складі спортклубівців свої перші матчі на рівні УПЛ зіграли Мельниченко і Баденко. Саме останній міг забити одразу першим дотиком після навісу Гаджиєва, але йому не вдалося переграти Пенькова з близької відстані.

У підсумку матч завершився внічию 1:1.

ЛНЗ – ДНІПРО-1 – 1:1
Голи:
Саліху (57) – Філіппов (48).
ЛНЗ: Пеньков, Насонов, Муравський, Саліху, Каплієнко, Рибалка, Бар, Яшарі (Олійник, 88), Хобленко (Прядун, 84), Г.Пасіч, Шестаков (Наумець, 84).
Дніпро-1: Волинець, Мірошніченко, Адамюк, Сарапій, Горбунов (Мельниченко, 77), Піхальонок, Бабенко, Рубчинський, Гуцуляк, Очеретько (Гаджиєв, 46), Філіппов (Ківінда, 65, Баденко, 84).
Попередження: Каплієнко (35), Рибалка (69) – Гаджиєв (77).

scdnipro1.com.ua