Україна

Прем'єр-ліга

Кривбас – Оболонь 1:0. Україна, 20-й тур. Звіт

Команда Валерія Іващенка зіграла третій близький матч із суперниками на старті другої частини сезону, але так і не змогла перемогти.

2024-03-09 20:32

«Кривбас» в першому домашньому матчі весняної частини сезону приймав «Оболонь». Команда Юрія Вернидуба напередодні презентувала нову форму від партнера клубу – бренду Strochka. Саме у новій формі червоно-білі вийшли на поле. Це був перший поєдинок з вболівальниками на стадіоні «Гірник» після тривалої перерви.

Місце в опорній зоні замість дискваліфікованого Іліча зайняв універсальний Татарков. Господарі розпочали гру набагато активніше та швидко заволоділи ініціативою. На 8 хвилині Бандейра класною передачею вивів Сосу тет-а-тет з Федорівським, але Даніель з практично вбивчої позиції пробив вище воріт. Криворіжці тиснули та згодом пресинг Прінса ледь не призвів до проблем для гостей, але ті відбились.

Активно грав правий фланг" «Кривбаса». Бандейра ще одною класною передачею вивів на ударну позицію Прінса, той пробивав у падінні – Федорівський зумів м?яча забрати у дальньому куті. Ближче до середину тайму «Оболонь» посміливішала та декількома дальніми пострілами намагалась потурбувати Кліщука, але марно – дуже неточно. На 30 хвилині Андрію вже довелось попрацювати, коли він парирував небезпечний постріл Вишневського у ближній дуелі.

«Кривбас» продовжував контролювати гру, але деякий час без моментів. Кінцівка тайму теж залишилась за господарями, але «Оболонь» добре оборонялась та не давала нам багато вільного простору.

По перерві Вакулко змінив Татаркова та дебют другого тайму залишився за «Кривбасом», щоправда, знову ж таки не вистачало гостроти в атаці. На 54 хвилині тривога перервала матч хвилин на двадцять. Поєдинок поновився неприємним дальнім ударом Черненка – Кліщук з другої спроби м?яч забрав.

Але як же відповіли криворіжці! Бандейра взяв ініціативу на себе, пройшов декількох суперників та віддав прихований пас на Кузика. Денис пробив одразу у дальній кут – 1:0! Червоно-білі продовжували насідати, але свої моменти отримала і «Оболонь». Бескоровайний дещо помилився, програвши позицію Вишневському, але Кліщук не дав себе переграти в межах штрафного. Й тут же Андрій впорався з сильним дальнім ударом Таранухи. Браво!

«Оболонь» вирівняла гру. Й вже Краснопір загрожував воротам господарів, але знову Кліщук був на висоті. «Кривбас» в ці хвилини атакував переважно за рахунок контратак. Стріляв Кожушко, пізніше фірмовим ударом з лівою намагався забити Кузик, з другого поверху бив Понєдєльнік, але гості відбились. Кінцівка вже залишилась за криворіжцями, які довели гру до важкої мінімальної перемоги.

КРИВБАС – ОБОЛОНЬ – 1:0
Гол:
Кузик (57).
Кривбас: Кліщук, Бандейра, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Бізімана, Татарков (Вакулко, 46), Кузик (Понєдєльнік, 86), Соса (Хомченовський, 86), Прінс (Кожушко, 72), Луньов (Твердохліб, 65).
Оболонь: Федорівський, Мединський, Карась (Лук’янчук, 72), Приймак, Дубко, Прокопенко, Черненко (Запорожець, 81), Слободян (Суханов, 81), Мороз (Косовський, 51), Вишневський (Тарануха,, 72), Краснопір.
Попередження: Твердохліб (71) – Мороз (38), Приймак (68), Прокопенко (90+4).

fckryvbas.com