Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Дніпро-1 – Атирау (Казахстан) 1:0. Мінімальна звитяга лідера УПЛ

У черговому спарингу дніпряни завдяки голу Когута здолали представника чемпіонату Казахстану.

2023-02-03 18:18

На поєдинок проти представника казахстанського чемпіонату тренерський штаб дніпрян виставив в основному тих виконавців, хто напередодні у грі з «Мурою» або взагалі не виходив на поле, або провів замало часу. При цьому багато хто зі спортклубівців діяв не на своїх номінальних позиціях, що цілком природно для зборів.

Перший момент у грі створили гравці «Атирау» через 5 хвилин після початку гри, але просто відмінно зіграв Рибак, який виграв ближній бій у суперника. Одразу ж спортклубівці заробили кутовий, що закінчився неточним ударом Когута.

Дніпряни більше володіли м’ячом, намагаючись поступово розхитати захист суперника, у той час, як казахстанці більше контратакувати і на 14-й хвилині Сваток заблокував удар Аміртаєва, який зумів забігти у кар ний майданчик «Дніпра-1».  Одразу ж спортклубівці запресингували суперника у його володіннях і чудовий момент був у Назаренка, але після його удару на шляху м’яча встав захисник і все закінчилося тільки кутовим.

Далі були удар Когута з гострого кута у стійку воріт, а також красивий сейв Рибака після удару Стасевіча, але в обох цих випадках ще перед ударами лайнсмени фіксували офсайди. А от головний арбітр матчу не побачив гри рукою захисника «Атирау» у власному карному майданчику, і пенальті призначено не було.

На 31-й хвилині міг відкрити рахунок Підлепенець, який після хорошої багатоходової комбінації, завдавав удар метрів з десяти, але голкіпер «Атирау» зумів згрупуватися і відбити м’яч рукою. Невдовзі свою майстерність продемонстрував і Рибак, зреагувавши на потужний удар суперника метрів з 22-х.

Ближче до завершення тайму дніпряни підсилили тиск, подали кілька кутових, захисники «Атирау» заблокували потужній постріл Когута, а голкіпер реагував на удар Кононова, а також відбив ногою удар з гострого кута того ж Когута на черговий кутовий.

Другий тайм розпочався атаками дніпрян, і якщо удару Горубнова метрів з 23-х трохи бракувало влучності, то після красивої комбінації Назаренко – Танчик – Когут, коли останнього партнери вивели на удар в кількох метрах від воріт, рахунок було відкрито – 1:0 попереду спортклубівці!

За п’ять хвилин Танчик міг стати автором другої поспіль результативної передачі, але гол, який забив Назаренко після його передачі, було скасоване через офсайд. Дніпряни продовжили різноманітна атакувати і голкіперу «Атирау» доводиться рятувати свою команду після потужного удару Горбунова, а після чергового кутового ще і реагувати на удар Гомеса.

Тільки після цього суперники завдали першого удару у другому таймі, але м’яч після пострілу Аміртаєва пройшов поруч із стійкою. Але то був тільки епізод, спортклубівці продовжували володіти повною ігровою перевагою. Хоча пару раз Валефу і довелося кілька разів продемонструвати власну майстерність, в основному після флангових прострілів.

У підсумку, маючі досить велику ігрову перевагу спортклубівці досягли мінімальної перемоги над представником чемпіонату Казахстану.

СК «Дніпро-1» – «Атирау» (Атирау, Казахстан) – 1:0 (0:0)
Гол:
Когут (49)
Дніпро-1: 1.Рибак (93.Валеф, 46), 2.Кононов (24.Пасіч, 46), 39. Сваток (кап), 13.Гомес, 20.Горбунов, 6.Танковський, 22.Рубчинський, 25.Когут, 15.Підлепенець, 29.Назаренко, 34.Танчик. Запасні: 12.Кінарейкін, 4.Хайнер, 3.Адамюк, 5.Сарапій, 18.Бабенко, 8.Піхальонок, 7.Довбик.
Атирау: 1.Хаткевич, 28.Степанов, 33.Біссі, 4.Жумаханов, 23.Набіханов (2.Адамбаєв,77), 5.Антанавічюс, 22.Новак, 8.Такулов, 9.Імері, 6.Стасевіч, 17.Аміртаєв. Запасні: 33. Тохтаров,  13.Урда, 18.Джуматов, 19.Тоіров, 2.Жагоров.
Попередження: Набіханов (23).

scdnipro1.com.ua