Україна

Прем'єр-ліга

ЛНЗ – Полісся 1:2. Україна, 4-й тур. Звіт

Дебютні голи 18-річного Аріелсона та Богдана Кушніренко забезпечили команді Юрія Калитвинцева другу перемогу в сезоні.

2023-08-18 19:13

У стартовому матчі четвертого туру Прем’єр-ліги перетнулися шляхи команд, що минулого сезону виступали у Першій лізі. «Полісся», що тріумфував у другому за силою дивізіону, завітав в Черкаси до місцевого ЛНЗ, який здобув путівку в еліту після стикових поєдинків із «Інгульцем».

Із перших хвилин в складі команди Юрія Калитвинцева, яка у минулій кампанії двічі перемагала свого суперника, на вістрі атаки замість Пилипа Будківського з’явився 18-річний новачок команди – бразилець Аріелсон. Інший новобранець житомирян Бені Макуана намагається виправдовувати статус «житомирського Мбаппе» й у першому таймі був найнебезпечнішим на полі. Хоча це доволі умовно, адже до перерви найбільше хвилювання викликала пауза на перевірку VAR щодо потенційного пенальті у ворота ЛНЗ. Підозри не підтвердилися.

Загалом команди видали бойовий перший тайм і пішли відпочивати. Це у прямому сенсі. Вистачало доволі жорсткої боротьби, штовханини, сварок. Схоже, футбол відклали на другий тайм. Вже на старті житомирці відкрили рахунок. Аріельсон отримав м'яч на підступах до штрафного майданчику й наважився на удар – влучив під стійку, кіпер не дотягнувся. Бразилець влаштував собі гольовий дебют в Україні.

Не встиг тренерський штаб «Полісся» як слід порадіти, а вже отримав проблему. Владислав Шаповал здійснив черговий грубий фол і отримав другу жовту картку. Це вже третє вилучення у підопічних Калитвинцева в чотирьох матчах. Біда в «Полісся» з дисципліною…

ЛНЗ опинився в чисельній більшості й мав майже тайм, щоб бодай відігратися. «Полісся» очікувано віддало ініціативу, зосередившись на організованій обороні. Часті й масовані атаки черкасців розбивалися об стіну захисту одна за одною. Ба більше, «Полісся» могло подвоїти перевагу. Швидкий Макуана розігнав контратаку й вирішив обігратися з Пилипом Будківським, а той повернув м’яч не дуже вдало. Голкіпер господарів встиг накрити.

Зрештою, другий гол у ворота Германа Пенькова таки влетів. Богдан Кушніренко прицільно бив головою після навісу зі стандарту. М'яч влучив у поперечину, але рикошетом від голкіпера опинився у сітці. ЛНЗ не дав супернику розслабитися, відразу ж відігравши один м'яч. Сергій Шестаков також головою замкнув подачу, яка пішла після розіграшу аута.

Завдяки цьому інтрига жила до останніх секунд. Денис Бойко врятував житомирців після потужного удару тезки Олійника. Це був найреальніший шанс ЛНЗ врятуватися від поразки. «Полісся» вистояло й після двох поразок знову перемогло. Тепер у активі житомирців шість очок, які дозволили бодай тимчасово піднятися на сьоме місце. Черкасці залишилися поруч із зоною вильоту, маючи три залікових пункти.

ЛНЗ – ПОЛІССЯ – 1:2
Голи:
Шестаков (88) – Аріелсон (51), Кушніренко (84).
ЛНЗ: Пеньков, Насонов (Шестаков, 56), Лопирьонок, Муравський, Савін, Хамелюк, Наумець (Норенков, 76), В.Бойко (Копил, 64), Олійник, Г.Пасіч (Тищенко, 64), Прядун (Нич, 46).
Полісся: Д.Бойко, М.Кравченко, Чоботенко (Гітченко, 74), Крушинський (Будківський, 46), Шабанов, Шаповал, Мустафаєв (Огіря, 46), Танковський (Смоляков, 56), Козак, Макуана, Аріелсон (Кушніренко, 56).
Попередження: Насонов (17), Г.Пасіч (42) – Шаповал (11).
Вилучення: Шаповал (53, друге попередження).

footclub.com.ua