Україна

Прем'єр-ліга

Ворскла – Полісся 0:3. Україна, 11-й тур. Звіт

Влучні удари Кушніренка, Макуана та Шастала забезпечили дебютанту Прем’єр-ліги чергові три очки та другу сходинку турнірної таблиці.

2023-10-22 17:05

Перед зустріччю із «Поліссям» полтавська «Ворскла» єдину перемогу в останніх чотирьох турах здобула на полі «Шахтаря» (2:1), але додаткових очок вона не приносить, а відтак – дев’яте місце у турнірній таблиці. У свою чергу, житомиряни після перемоги над «Динамо» (3:2) перед міжнародною паузою піднялись аж на четверту позицію, а від першої їх відділяли всього чотири залікових бали.

Поєдинок у Полтаві розпочався на невеликих швидкостях. Так, господарі намагалися пресингувати суперника на чужій половин, але здебільшого вся боротьба точилася у центрі поля. Фолів з боку обох команд вистачало, що й вилилося у чотири попередження в першому таймі. Суперники вперто тримали неквапливий темп розвитку подій допоки Сантана під час контратаки суперника на правому фланзі штрафного відверто не збив із ніг Бориса Крушинського. Арбітр зустрічі Ярослав Козик вказав на 11-метрову позначку, а Богдан Кушніренко розвів м’яч та Павла Ісенка по різних кутах – 1:0!

Після пропущеного голу команда Віктора Скрипника спробувала збільшити темп, але до гострих моментів біля воріт Дениса Бойка справа майже не доходила. Неприємний рикошет від Сергія Чоботенка супроводжував спробу Олександра Скляра з центру штрафного майданчику завершити ударом передачу з правого флангу, але м'яч пішов повз ворота на кутовий. Виконувати його взявся Віктор Корнієнко, але подачу перехопив голкіпер.

На початку другого тайму «Полісся» витримало стартовий натиск полтавчан, який увінчався небезпечним пострілом Ібрахіма Кане з дальньої дистанції та ударом у падінні Руслана Степанюка в руки Бойка. А згодом «вовки» подвоїли свою перевагу. Після втрати Чоботенка у центрі поля Макуана та Аріелсон двічі зіграли в стінку на шляху до чужого штрафного, після чого Бені влучно пробив повз Ісенка.

Одразу дві нагоди скоротити відставання у рахунку отримав Степанюк. Спочатку форвард «Ворскли» пробив поруч із дальньою стійкою після скидки головою Феліпе, а згодом після удару Руслана майже по центру воріт ефектний сейв до свого активу записав Бойко.

Наприкінці зустрічі полтавчанам вдалася стрімка контратака. Феліпе опинився у штрафному гостей, але його удар заблокували захисники, а добивання Даніїла Хрипчука прийшлося вище поперечини. 19-річний півзахисник господарів міг відзначитись, але у наступній атаці суперника достроково завершив поєдинок, побачивши перед собою пряму червону картку за фол на Дмитру Шасталі біля власного штрафного майданчику. Артем Козак з цього штрафного поцілив у ліву хрестовину, відскок від якої перед порожніми воротами замкнув Шастал – 3:0 перемога «Полісся», яка виводить дебютанта Прем’єр-ліги на друге місце турнірної таблиці.

ВОРСКЛА – ПОЛІССЯ – 0:3
Голи:
Кушніренко (37), Макуана (54), Шастал (90+1).
Ворскла: Ісенко, Пердута, Павлюк, Сантана (Хрипчук, 63), Бацула, Челядін, Кане, Скляр, Нестеренко (Черниш, 78), Корнієнко (Феліпе, 63), Степанюк.
Полісся: Бойко, Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков, Крушинський (Грицук, 46), Кушніренко, Козак, Огіря, Макуана (Тейлор, 73), Аріелсон (Шастал, 66).
Попередження: Челядін (16), Скляр (23), Сантана (56), Степанюк (75) – Кушніренко (39), Смоляков (44).
Вилучення: Хрипчук (90).

footclub.com.ua