Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Верес 2:1. Україна, 27-й тур. Звіт

Підопічні Ігора Йовичевича без особливих проблем господарювали у Рівному, хоча не обійшлося без інтриги. Гарматний удар Владислава Шарая, безперечно, став неприємним сюрпризом для гірників. Тільки вони все одно забили на гол більше. Три очки лідеру забезпечили м'ячі Олександра Зубкова та Миколи Матвієнка.

2023-05-19 20:08

Матч розпочався з небезпечного епізоду біля воріт рівнян – уже на 2-й хвилині Судаков увірвався до штрафного й пробив з гострого кута поруч із ближньою стійкою. «Верес» відповів нагодою після стандарту, коли Вовченко міг головою замикати подачу із меж воротарського, але недотягнувся до м’яча.

Куди гострішим вийшов корнер «гірників»: Степаненко завдав удару в напрямку правого кута, захисник гостей став на заваді й урятував свою команду. І все ж забити першими в цій грі вдалося саме «оранжево-чорним»: на 35-й хвилині Олександр Зубков отримав м’яч на правому фланзі, змістився в центр і пробив – першу спробу заблокував суперник, а з другої півзахисник донеччан влучив під ближню стійку. 1:0 – на перерву команди пішли за переваги «Шахтаря».

На самому початку другої половини «гірники» заробили право на пенальті, коли Курко у власному штрафному рукою зупинив крос Гочолеішвілі. Бити з точки взявся Сікан, але його удар у правий кут потягнув Когут.

Незабаром форвард мав ще одну чудову можливість відзначитися, проте з передачі Судакова не поцілив у площину воріт із центра карного майданчика. За кілька хвилин Топалов виконав небезпечний простріл з лівого флангу, Курко підставив ногу і ледь не зрізав м’яч у свої ворота – за сантиметри від штанги.

У середині тайму активізувалися рівняни: якщо дальній постріл Блізніченка кіпер «оранжево-чорних» Трубін перевів на кутовий, то на 74-й хвилині після розіграшу корнера Вовченко скинув м’яч на Шарая до лінії штрафного, а той ударом з льоту зрівняв рахунок.

Ігор Йовичевич одразу кинув у бій свіжого Кевіна Келсі, і венесуелець одразу міг забивати, проте трохи не встиг замкнути передачу Назарини. Героєм же матчу судилося стати іншому гравцеві «гірників»: на 83-й хвилині Ярослав Ракіцький виконав чудовий навіс з лівого краю, а Микола Матвієнко переграв всіх у повітрі та головою спрямував м’яч у сітку. Збільшити різницю в рахунку в компенсований час міг Тотовицький, та його постріл під поперечину взяв кіпер.

2:1 – «Шахтар» здобуває перемогу над «Вересом» і за 3 тури до завершення чемпіонату УПЛ випереджає найближчого конкурента на 2 бали.

ШАХТАР – ВЕРЕС – 2:1
Голи:
 Зубков (35), Матвієнко (83) – Вл.Шарай (73).
На 48-й хвилині Сікан не реалізував пенальті (воротар).
«Шахтар»: Трубін, Матвієнко, Ракіцький (Міхайличенко, 87), Бондар, Гочолеішвілі, Степаненко, Топалов (Криськів, 65), Судаков (Тотовицький, 87), Назарина, Зубков, Сікан (Келсі, 75).
«Верес»: Когут, Гагун (В.Шарай, 68), Вовченко, Маткобожик, Курко, Балан, Г.Пасіч (Дахновський, 84), Кучеров, Кльоц (Лебеденко, 68), Блізніченко, Шестаков (Гайдучик, 68).
Попередження: Гочолеішвілі (37) – Вовченко (38), Курко (46), Маткобожик (60).

shakhtar.com