Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Шахтар 0:2. Україна, 12-й тур. Звіт

Гірники не зазнали суттєвих проблем із суперником на «Арені Львів», і продовжили переслідування «Дніпра-1» у чемпіонській гонці.

«Футбольний клуб»

2022-11-09 17:30

«Шахтар» запрягав із півгодини, перш ніж знайти шлях до воріт «Вересу». Допоміг донеччанам у цьому пенальті. Дмитро Кльоц порушив правила проти Георгія Судакова у власному штрафному майданчику й Михайло Мудрик із «позначки» не схибив.

Майже відразу гості мали нагоду подвоїти перевагу, однак Дмитро Криськів влучив у поперечину.

Утім, свій другий шанс у грі Криськів використав сповна. Тарас Степаненко віддав на партнера тонку передачу й той не залишив шансів Богдану Когуту.

Чи могли футболісти Юрія Вітра відігратися? Напевне, але для цього треба пробивати по воротах. Рівняни ж жодного разу не влучили у площину, дозволивши Андрію П’ятову, який вивів свою команду на поле з капітанською пов’язкою, записати ще один «сухий» матч у своїй кар’єрі.

Підопічні Ігора Йовичевича не дозволили далеко втекти лідеру «Дніпру-1», який сьогодні переміг «Колос» (3:1). Відстань між конкурентами залишилася незмінною – п’ять очок, а в «Шахтаря» ще залишається гра в запасі.

ВЕРЕС – ШАХТАР – 0:2
Голи:
 Мудрик (30, з пенальті), Криськів (65).
?Верес: Когут, Є.Пасіч, Вовченко, Мельник, Гагун, Кучеров, Кльоц (Курко, 78), В.Шарай (М.Сергійчук, 70), С.Шарай (Лебеденко, 70), Дахновський, Гайдучик.
Шахтар: П’ятов, Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Бондар (Козік, 88), Степаненко (Назарина, 63), Мудрик (Очеретько, 88), Судаков (Петряк, 63), Бондаренко, Криськів, Траоре (Сікан, 73).
Попередження: Кльоц (71) – Степаненко (11).

footclub.com.ua