Україна

Регіони

«Прикарпатье» планирует усилиться

2008-02-06 07:04

У газеті «Репортер» було опубліковане інтерв’ю з головним тренером футбольного клубу «Прикарпаття» Сергієм Пташником, в якому він розповів про те, як проходить тренувальний збір у команді, а також які зміни відбулися у складі команди. За його інформацією, «Прикарпаття» покинули Василь Раковіца, Сергій Щасливий та Юрій Скороход. Тренер запевнив, що зараз клуб веде переговори з декількома футболістами і до початку другого кола Першої ліги у команді з’являться нові виконавці. Тренер повідомив, що у лютому «Прикарпаття» візьме участь у турнірі пам’яті заслуженого тренера Едуарда Юста, що відбудеться на Львівщині, та в рамках цього турніру зіграє три контрольні зустрічі з командами чемпіонату Львівської області. У цьому ж номері газети опублікована інформація про зустріч гравців футзального клубу «Ураган» із вболівальниками.

У газеті «Галицький кореспондент» опублікована стаття під назвою «Футбольні побратими» про дружбу футболістів, що походять з Прикарпаття, а зараз грають за львівські «Карпати», Юрія Мартищука та Ігоря Худоб’яка. У цьому ж номері опублікована інформація про кадрові втрати, що пройшли у бурштинському футбольному клубі «Енергетик». Контракти з «Енергетиком» закінчились у Запорожана, Лук’янова, Гутнікевича та Лак омського. У цій же публікації йдеться про те, що «Енергетик» зараз перебуває на тренувальних зборах на базі Бурштинської ТЕС у Дорі, а от Івано-франківське «Прикарпаття» – «все ще відпочиває». «Енергетик», за інформацією цього видання, проведе чотири спаринги. Серед суперників – тернопільська «Нива», чернівецька «Буковина» та ФК «Львів».

У газеті «Західний кур’єр» окрім інформації про тренувальний процес у «Прикарпатті» та «Енергетику» опублікована замітка під назвою «Футбол забирає життя»: «На превеликий жаль, новий футбольний рік на Івано-Франківщині розпочався з трагедії. Минулої п’ятниці під час тренувального заняття зупинилося серце гравця івано-франківського «Тепловика» Михайла Кокорудза. Врятувати життя 27-річному футболісту, який свого часу пробував сили у командах другої професійної ліги, не вдалося.

Це вже не перша смерть на Прикарпатті, пов’язана з футболом. В квітні 2005 р. під час складання передсезонних іспитів з фізпідготовки помер 43-річний арбітр з Тисмениці Микола Теличкан. А на початку 2006-го під час турніру з міні-футболу у Калуші пішов з життя 32-річний вихованець івано-франківського футболу, екс-гравець ФК «Тисмениця», ФК «Калуш» та бурштинського «Енергетика» Юрій Тепчук. Івано-Франківська обласна федерація футболу висловлює щирі співчуття рідним та близьким Михайла Кокорудза. Нехай вони полегшать вам біль непоправної втрати».

Кулуарна та інша інформація по цій темі. На прес-конференції за участі першого заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля та начальника управління архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Ігоря Гаркота, що відбулася в приміщенні міськвиконкому у середу, 30 січня журналісти підняли тему підготовки до Євро-2012. Прес-конференція була присвячена рішенням міськвиконкому, що покликані впорядкувати забудову міста та заборонити переобладнання перших поверхів житлових будинків на розважальні заклади. Журналісти у зв’язку із підготовкою до чемпіонату Європи 2012 року підняли питання стихійних стоянок автомобілів у місті. На це згадані посадовці відповіли, що проекти підземних та наземних багатоповерхових паркінгів вже розробляються у місті і вони будуть побудовані, але на те, щоб вони з’явилися, потрібен час.