Україна

Регіони

В Виннице создана женская команда

2008-03-03 06:17

Євро 2012. Ніяких зрушень в підготовці області до Євро 2012 немає. Повний штиль. Місцеві ЗМІ не висвітлюють дану тему, за звітний період не було зафіксовано жодного матеріалу. Не було проведено жодного заходу присвяченого Євро 2012, на інших публічних заходах які проводились за звітний період тема Євро 2012 не обговорювалась. Немає в області і реклами Євро 2012, не зафіксовано і використання логотипу Євро на товарах широкого вжитку.

Місцевий футбол. Конфлікти. Минулого тижня продовження набрав конфлікт з підставними дорослішими гравцями в дитячих і юнацьких командах. Оскільки в ЗМІ ( в попередній інформації я цей факт наводив) звинуватили в таких порушеннях ДЮСШ «Нива-Світанок», якою керує директор дорослої «Ниви» і наближена до голови ОФФ Гатауліна людина – Павло Касанов, то він вирішив з такими ж звинуваченнями «напасти» на інших. Мовляв, не треба мене обличчям в багнюку, бо ви самі замурзані. І з’являється в тій же газеті «20 хвилин» (за 25.02.08) матеріал, що « гряде ревізія по пошуку підставних гравців в юнацькому футболі», яку ініціює…Павло Касанов. Воістину, лови злодія, крикнув злодій.

ФК «Подоляночка». Минулого тижня у Вінниці офіційно оголошено про створення жіночої футбольної команди «Подоляночка». Пропоную короткий уривок з прес-конференції, яка якраз відбулась з цього приводу. (Газета «20 хвилин» за 27. 02.08)

«…Руководители недавно созданного в Виннице женского футбольного клуба «Подоляночка» на пресс-конференции рассказали о своих ближайших планах.

12 тысяч для футбола мало – В областном бюджете 2008 года выделено 12 тысяч гривен на весь женский футбол Винниччины, – сообщил президент областной Ассоциации женского футбола Олег Шаповалов. Не очень большие деньги, поэтому без помощи спонсоров команде не обойтись.

Интенсивное развитие женского футбола в Виннице может начаться после включения команды «Подолянка» во вторую лигу. – С осени этого года мы планируем заявить команду в чемпионат Украины, – сказал вице-президент клуба «Подолянка» Игорь Мизрах, проректор Винницкого института конструирования одежды.– А пока спортсменки будут набираться опыта в областных соревнованиях. Команду мы будем создавать на базе нашего института. Поэтому сильнейшие футболистки будут иметь льготы при поступлении на учебу.

– Я беседовал с президентом Профессиональной футбольной лиги Украины (ПФЛ) Равилем Сафиуллиным,– сказал президент клуба «Подолянка» Григорий Фурман. – Он одобрил создание женского футбольного клуба в Виннице и заявку его в ближайший чемпионат Украины…»

Кулуари. Кілька слів про «батьків» « Подоляночки». Президент клубу Григорій Фурман – вінницький підприємець, який розкрутився на нерухомості під час перебування на посаді мера Дмитра Дворкіса. Кажуть, що через нього Дворкіс робив оборудки з багатьма вигідними в бізнесовому плані об’єктами. Після того, як Дворкіса не обрали мером, «заліг на дно». Очевидно прийшла пора засвітитися, хоча він людина не публічна.

Віце – президент Ігор Мірзах – повна протилежність Фурману. Шукає будь-який інформаційний привід «пропіаритись». Нині вся Вінниця заставлена біг-бордами з його обличчям і рекламою інституту конструювання одягу, де він є проректором. Молодший син відомого вінницького єврея Аркадія Мізраха, засновника і ректора інституту конструювання одягу, а також немалої компанії, яка має бізнес на одягу. Останнім часом на Вінниччині розгорнута широка піар-компанія ( як свого часу університету Поплавського) вже згадуваного інституту. «Подоляночка» – очевидно один із ходів.