Єврo-2012

Підготовка

Обмін ударами на користь австрійців

Австрія − Україна − 3:2. У своєму передостанньому спарингу напередодні ЄВРО-2012 збірна України не змогла продовжити безпрограшну серію, поступившись австрійцям. У Інсбруку вона двічі відновлювала рівновагу, однак на третій гол господарів відповісти не змогла.

ФФУ

2012-06-02 00:05



АВСТРІЯ − УКРАЇНА − 3:2

Голи: 1:0 Юнузович (3), 1:1 Гусєв (56), 2:1 Арнаутович (62), 2:2 Гусєв (65), 3:2 Арнаутович (89).
Україна: Горяїнов (Коваль, 46), Гусєв, Михалик, Хачеріді, Ракицький, Тимощук, Ярмоленко, Назаренко (Ротань, 63), Коноплянка (Бутко, 59), Воронін (Шевченко, 46), Девич (Мілевський, 46).

«У наступних спарингах докорінних змін не буде − вже просто немає часу», − констатував Олег Блохін після понеділкової гри з естонцями, яких його підопічні розтрощили з рахунком 4:0. І дійсно, у старті синьо-жовтих у порівнянні з попередньою зустріччю з'явилися лише два нові футболісти: на лівому фланзі Євгена Селіна замінив Ярослав Ракицький, у воротах Андрія П'ятова − Олександр Горяїнов.
 
Останній у свої 35 років проводив лише другий матч за збірну України й досить швидко отримав нагоду вперше витягнути м'яч із її воріт. Тарас Михалик занадто жорстко зустрів суперника, арбітр призначив штрафний, а Златко Юнузович досить легко його реалізував. Хавбек «Аустрії» вправно перекинув стінку, чого Горяїнов, схоже не очікував.
 
Австрійці вийшли вперед, а в їхніх опонентів з'явилася можливість продемонструвати атакуючий потенціал. Рахунок підштовхував хлопців Блохіна до активних дій, й ті спробували закрити господарів на їхній половині поля. Власне, австрійці, схоже, й самі були не проти віддати ініціативу.
 
Українська команда подовгу володіла м'ячем, однак невисокий темп гри дозволяв червоно-білим давати собі раду в обороні. Фактично до перерви біля воріт Хайнце Лінднера були створені лише два небезпечні моменти. Спочатку гострий простріл Євгена Коноплянки ледве не замкнув Сергій Назаренко, а потім Олег Гусєв, потужно пробиваючи метрів з 17-ти, трошки не влучив у ствір.
 
Відновити рівновагу українці спромоглися через десять хвилин після початку другого тайму, котрий вони почали з Андрієм Шевченком, Артемом Мілевським і Максимом Ковалем у складі. До речі, до цього матчу 19-річний голкіпер залишався єдиним гравцем національної команди, котрий не провів у її складі жодного поєдинку.
 
До гола у відповідь знову призвів штрафний. Після удару Назаренка м'яч рикошетом від спини захисника відскочив до Андрія Ярмоленка і був переадресований на вільного Гусєва. Схибити з кількох метрів динамівцю було важко − 1:1.
 
Раділи гості недовго: вже на 62-й хвилині Арнаутович після розмашистої атаки вразив нижній кут воріт Коваля, зіпсувавши тому дебют. Проте й з помстою за молодого голкіпера підопічні Блохіна не забарилися.
 
Поперечну передачу Ярмоленка з правого флангу знову перетворив на гольову всюдисущий Гусєв, приклавшись до м'яча з-за меж карного майданчика, спрямувавши його у дев'ятку та оформивши таким чином дубль. Зустріч котилася до нічиєї, але на 89-й хвилині знову блиснув майстерністю Арнаутович. Наблизившись до воріт, він прибрав фінтом Богдана Бутка й сильним обвідним ударом поставив переможну крапку.
 
Генеральна репетиція збірної України відбудеться в німецькому Інгольштадті. У вівторок співвгосподарі ЄВРО-2012 зіграють з турками, після чого повернуться додому, продовживши підготовку до континентальної першості на динамівській базі в Кончі-Заспі.

ffu.org.ua