Єврo-2012

Підготовка

Заклик президента УЄФА

Напередодні старту ЄВРО-2012 в Україні та Польщі президент УЄФА Мішель Платіні передав футболістам усіх 16 збірних бажання мільйонів уболівальників з усього світу. «Подаруйте нам мрію!», – сказав він.

UEFA.com

2012-06-06 19:40

За два дні до початку головного турніру УЄФА президент Європейського футбольного союзу Мішель Платіні розповів національним збірним, з яким нетерпінням він очікує футбольне свято, й висловив подяку обом країнам-господаркам за п'ять років плідної роботи з підготовки турніру.

«Ми готові, – сказав Мішель Платіні в середу у Варшаві. – Довелося багато і важко працювати, але я сподіваюся, що свято вдасться на славу. Щасливий, що знаходжуся тут сьогодні. Багато часу пройшло з тих пір, як в квітні 2007 року Польща і Україна отримали право на проведення цього ЄВРО. Відтоді багато було сказано і зроблено».

«Із 2007 року Польща і Україна працювали із взірцевою старанністю, – додав глава Європейського футбольного союзу. – Проведення цього чемпіонату Європи було складним завданням для обох країн і для УЄФА. Дозволю собі висловити свою скромну думку: це завдання успішно вирішено. Я дуже радий – до ЄВРО залишається всього кілька днів, і обидві країни доклали величезних зусиль, виконали велику роботу, щоб турнір пройшов із великим успіхом».

«Ми багато чого зробили для того, щоб чудовий фестиваль футболу вдався на славу. Я хочу подякувати урядам Польщі та Україні, а також адміністрації УЄФА за три тижні ейфорії, які нас очікують. Починаючи з п'ятниці журналісти будуть говорити про гравців і тренерів. Нарешті ми будемо обговорювати футбол».

Платіні підкреслив, що титанічна робота, виконана в Польщі та Україні зі створення інфраструктури ЄВРО-2012, залишить обом країнам багату спадщину, після того як сам турнір закінчиться, коли 1 липня в Києві стане відомий його переможець.

«Із точки зору майбутнього організаторів ЄВРО-2012, то ми залишаємо Польщі та Україні велику спадщину, – додав Мішель Платіні. – І все це завдяки континентальній першості. Коли країна проводить чемпіонат Європи, чемпіонат світу чи Олімпіаду, від цього її жителі тільки виграють, адже організатор отримує дуже багато. Крім того, залишаються в пам'яті – і це теж важливо – матчі, гравці, події та емоції».

«Це був величезний проект – раніше жодна з цих країн не проводила турнірів подібного масштабу. Я дуже радий результатами, які ми маємо на сьогоднішній день. Обидві країни старалися від усього серця, і я хотів би подякувати їм від імені футболу. Це була неабияка гонка, і нам залишилося всього декілька метрів до фінішу. Залишилося, що називається, вбити останні цвяхи», – підкреслив Мішель Платіні.

Говорячи про переможця майбутнього чемпіонату Європи, президент УЄФА від прогнозів ухилився. «Все, що я знаю, так це те, що після групового етапу боротьбу продовжать вісім чвертьфіналістів, потім чотири команди потраплять у півфінал, а згодом їх залишиться двоє, і, нарешті, я вручу трофей переможцю, – зауважив він. – Турнір буде вкрай непередбачуваним. Упевнений, нас чекає багато сюрпризів. Хто, наприклад, ставив на Данію в 1992-му або на Грецію в 2004-му? Футбол, як завжди, непередбачуваний – в цьому і є його привабливість».

ua.uefa.com