Єврo-2012

Підготовка

Рішення Виконкому УЄФА у Венеції

UEFA.com У четвер у Венеції завершилося одноденне засідання Виконавчого комітету УЄФА, останнє в нинішньому році. Виконком під головуванням президента УЄФА Мішеля Платіні вислухав нетривалу доповідь про питання, що обговорювалися у вересні на Кіпрі в ході стратегічної наради за участю всіх 53 національних асоціацій УЄФА.

ua.uefa.com

2011-12-09 08:50

Виконком затвердив рішення про розширення низки учасників фінальної стадії чемпіонату Європи серед жінок із 12 до 16. Перший турнір у новому форматі пройде у 2017 році. Виконком також схвалив збільшення числа команд-учасниць фінального турніру чемпіонату Європи серед дівчат (до 17 років) із чотирьох до восьми.

Виконком затвердив зміни в офіційному регламенті ЄВРО-2012, які торкнулися пункту 10.08. Окрім того, в регламент внесено пункт 10.09. Обидва пункти стосуються перегравання матчів ЄВРО-2012 у разі їхньої зупинки. Згідно з новим положенням, якщо матч, котрий розпочався, буде зупинений, наступного дня дограється час, що залишився. Причому команди повинні вийти на поле в тій же формі й у тих же складах з урахуванням замін, які були зроблені по ходу поєдинку. Попередній варіант регламенту свідчив, що у разі зупинки матчу команди повністю переграють зустріч наступного дня. Більш детальна інформація про поправки, внесені до регламенту, в установленому порядку буде розміщена на UEFA.com.

Виконавчий комітет підтримав запропонований Комітетом проекту HatTrick регламент для програми HatTrick III на період із 2012 по 2016 рік. У рамках програми HatTrick УЄФА займається перерозподілом доходів від проведення чемпіонатів Європи серед 53 європейських національних асоціацій для інвестування цих коштів у розвиток футболу.

HatTrick III розрахований на період від сезону-2012/13 до 2015/16. Протягом цього часу кожна асоціація отримає до трьох мільйонів євро на інвестиції (матеріальні та інтелектуальні) в різні проекти масового футболу та соціальні програми. Кожного року європейські асоціації зможуть претендувати максимум на 1,6 мільйона євро. 600 тисяч із цієї суми складуть щорічні виплати солідарності, які йдуть на покриття поточних витрат, а ще мільйон асоціації отримають як допомогу для участі в юнацьких, жіночих і футзальних турнірах УЄФА, для впровадження системи ліцензування клубів, для підвищення різних стандартів, обумовлених у конвенціях і хартіях УЄФА, а також для підвищення ефективності роботи самих федерацій. Таким чином, загальна сума, яка буде перерозподілена між членами УЄФА в рамках HatTrick III, складе 498 мільйонів євро.

У Венеції був також визначений господар чемпіонату Європи з футзалу 2014 року. Турнір прийме Бельгія.

Нарешті, Виконавчий комітет схвалив угоду про розвиток програми соціального діалогу ЄС, яка об’єднує УЄФА, Європейські професіональні футбольні ліги (EFPL), Асоціацію європейських клубів (АЄК) і європейський підрозділ профспілки футболістів (FIFPro Europe). Ключовим елементом цієї програми є взаємодія з організаціями, що представляють роботодавців і працівників. У результаті сторони знаходять компроміс у робочих питаннях і ведуть свою діяльність із урахуванням соціальних умов. Що стосується футбольної складової, тут основну увагу було приділено виробленню мінімальних вимог до контрактів гравців, однак для ратифікації угоди вона має бути схвалена всіма сторонами. Це питання буде розглянуто на Конгресі УЄФА в березні наступного року, а підписання фінальної угоди може відбутися у квітні.

ua.uefa.com