Єврo-2012

Підготовка

П’ять рекордів ЄВРО-2012

Протягом 2011 року у заходах УЄФА щодо Євро-2012 було встановлено чимало рекордів. Головні з них назвав в інтерв’ю Інфоцентру «Україна-2012» керівник Місцевого оргкомітету Маркіян Лубківський. «По-перше, це найбільша кількість бажаючих купити квитки…

Інформаційний центр «Україна-2012»

2012-01-02 15:00

… – 12 мільйонів претендентів, які зареєструвались через сайт УЄФА і замовили тікети на матчі Євро. Це на 14% більше, ніж на попередньому чемпіонаті.  Конкурс на отримання квитка – 1:20 свідчить про те, що інтерес до турніру величезний. Незважаючи на те, що загалом  у 2012 році ми маємо більше квитків (1 млн 400 тисяч), у порівнянні з попередніми турнірами, бо місткість стадіонів більша. По-друге, рекордна кількість заявок на роботу волонтера – 24 тисячі претендентів. З них нам треба відібрати 6 тисяч помічників турніру», – зазначив Маркіян Лубківський.

Директор турніру підкреслив, що особливістю турніру-2012 є значно більша у порівнянні з попередніми чемпіонатами, інвестиція УЄФА у підготовку і організацію заходу – 500 млн євро. «Також рекордом можна вважати і те, що всі найсильніші збірні континенту їдуть грати і в Україну і Польщу. Це унікальна ситуація, коли жодна з європейських країн, яка є грандом європейського футболу, не залишилась за межами фінальної частини турніру», – зауважив він.

Ще одна подія, яка побила всі попередні рекорди – церемонія жеребкування. В Україні це свято стало наймасштабнішим і найкраще організованим за всі часи Євро. У святі взяло участь 700 VIP-гостей, 500 журналістів, весь світ побачив чудову картинку.

«Але насправді  цих рекордів попереду буде ще багато. Турнір крупний, він проходять в двох країнах, які розташовані на величезних територіях. Хотілось би, щоб і наша збірна показала рекорд», – додав Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, керівник МОК заявив також про те, що деякі команди-учасниці фінальної частини Євро-2012, які гратимуть в Україні, можуть змінити свій вибір щодо базування в Польщі. Якщо команда приїде в Україну напередодні матчу, проживе кілька днів на трансферній базі, вона може залишитися в ній для того, щоб краще підготуватись до матчів і змінити місце прописки бази.

euro2012.ukrinform.ua