Єврo-2012

Підготовка

Рефері готуються до ЄВРО

На цьому тижні рефері, лайнсмени, додаткові помічники за воротами і четверті арбітри зібралися у Варшаві на підготовчий семінар, під час якого вони отримають інструкції Суддівського комітету УЄФА з ключових питань, а також візьмуть участь у заняттях з фізичної підготовки.

UEFA.com

2012-05-01 12:10

Суддівські бригади ЄВРО-2012 повинні викластися по максимуму на турнірі в Україні та Польщі – основна думка підготовчого семінару у Варшаві.

«ЄВРО-2012 – це серйозний виклик для вас, – звернувся до арбітрів старший офіцер УЄФА у справах суддівства П'єрлуїджі Колліна. – Турнір будуть пам'ятати не тільки за якістю гри, але і за якістю суддівства. Ви повинні бути на висоті від початку і до кінця чемпіонату».

Кожен із 31 матчу фінального турніру обслужать суддівські бригади із семи чоловік, куди увійдуть головний рефері, два арбітра на лінії, резервний арбітр, два додаткових помічника судді, а також резервний асистент рефері. Додаткові помічники рефері будуть працювати на ЄВРО-2012 в рамках експерименту, дозволеного Міжнародною радою футбольних асоціацій. Додаткові помічники будуть знаходитися біля лицьової лінії і допомагати головному арбітрові у прийнятті правильних рішень, особливо щодо інцидентів у штрафному. Повний список суддів ЄВРО-2012 ви можете знайти на UEFA.com.

«УЄФА обрав 12 найкращих бригад суддів, – зауважив Колліна. – Ви тут тому що ви проявили себе – ви заслужили право бути тут. Ми хочемо, щоб ви виклалися по максимуму і на ЄВРО». Ця точка зору була відображена і у вітальному повідомленні голови Суддівського комітету УЄФА та віце-президента УЄФА Анхеля Марії Вільяра Льони. «Ми вибрали кращих із кращих і від імені президента УЄФА Мішеля Платіні та генерального секретаря Джанні Інфантіно хочу побажати вам удачі в роботі на турнірі».

Колліна закликав рефері вести себе як єдина команда. «Будьте єдиним цілим. Виграти можна тільки в тому випадку, якщо переможе вся команда, – сказав він. – Якщо ви хочете добитися командного успіху потрібно над цим працювати».

Італієць, за плечима якого блискуча суддівська кар'єра, переконував арбітрів бути надійними, послідовними і точними у прийнятті рішень. «Ви повинні приймати такі рішення, які будуть зрозумілі і прийняті», – підкреслив Колліна. Він також зазначив, що ключовим аспектом для успішної роботи рефері на ЄВРО-2012 стане належна підготовка.

«У сучасному футболі нічого не відбувається випадково, – сказав італійський фахівець, загостривши свою увагу на технічній, фізичної та психологічної підготовки суддів. – Працюйте над собою. Нам потрібно, щоб ви були в хорошій фізичній формі, завжди знали, що може статися у поєдинку далі, випереджали події, були сконцентровані, знали все про тактику команд, дбали про свій імідж й психологічно були готові до турніру «.

«Ви наша команда і ми хочемо пишатися вами і вашими успіхами, – резюмував Колліна. – Ви команда УЄФА і ми завжди готові підтримати вас. Якщо ви багато працюєте і вірите в себе, то все можливо».

На підготовчих зборах рефері ЄВРО-2012 вивчать інструкції Суддівського комітету УЄФА з таких питань, як затримка опонента у штрафному майданчику, офсайд, гра рукою, симуляція, дії під час виконання «стандартів», облік травм, суперечки з арбітром. Окрім того, буде проведено захід для представників ЗМІ, на якому із суттю суддівських інструкцій ознайомлять широку громадськість.

ua.uefa.com