Єврo-2012

Підготовка

Блохін: «На нас чекає безсонна ніч»

Головний тренер «синьо-жовтих» прокоментував контрольний матч своїх підопічних проти Естонії. «З одного боку, гра сподобалася, − розпочав післяматчевий аналіз Олег Блохін. − Хлопці − молодці, що догравали епізоди до кінця, не пропустили. Щоправда, не забили ще м'ячі з чотири.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-аташе національної команди

2012-05-29 10:45

Однак рух команди мені імпонував. Не до вподоби чимало суто тактичних моментів, над якими потрібно працювати. Загалом, вважаю, що на фоні втоми хлопці показали непоганий футбол». «Коуч» зауважив, що поки у діях його команди ще немає бажаної синхронності, однак в окремих ігрових епізодах підопічні заслуговують на компліменти.

Думка Черчесова
Одразу після гри наставник «синьо-жовтих» обмінявся думками з відомим свого часу голкіпером московського «Спартака», а нині тренером грозненського «Терека» Станіславом Черчесовим. «Станіслав вважає, що в порівнянні з греками, котрі зіграли на цьому ж стадіоні двома днями раніше, ми просто біжимо. − розповів Олег Володимирович. − Зауважте, що ми грали під навантаженнями, спеціально до естонців не готувалися і при цьому хлопці у грі включали швидкість. Значить, ми на правильному шляху».

Оборонні напрацювання
Відповідаючи на запитання журналістів, Блохін, зокрема, розповів про вибір захисників на цей матч: «Ми випробовуємо зв'язки в обороні, зважаючи на те, що у себе в клубах Михалик з Хачеріді та Кучер з Ракицьким зіграли багато ігор: добре знають і відчувають один одного. З іншого боку, якщо раптом хтось отримає травму, то ми повинні знайти адекватну заміну. Тому у другому таймі спробували пару Ракицький − Хачеріді. Певно, в наступних іграх використаємо інше поєднання, однак докорінних змін не буде − вже просто немає часу».

Динамівський дует на фланзі
Головний тренер також відзначив добру взаємодію на фланзі Ярмоленка й Гусєва: «Ця зв’язка сподобалася мені ще в Ізраїлі. Хоча я розумію Олега: йому не до смаку грати правого захисника. Однак за досвідом він перевершує Бутка, хоча й у того − добрі задатки. Відтак Ярмоленко й Гусєв, хоча й грають в київському «Динамо» на різних позиціях, але все ж більш зіграні за інших і краще розуміють один одного».

Заявка на Євро
Рішення перевірити у грі з естонцями всіх наявних нападників «коуч» пояснив перенасиченням цієї лінії. В той же час він наголосив, що не варто поспішати з висновками, орієнтуючись на сьогоднішню заявку на товариську гру. «Ми ще не вирішили кого відсіяти. Гадаю, сьогодні у тренерського штабу буде безсонна ніч, а завтра ми оголосимо хлопцям рішення щодо 23-х», − зазначив Олег Володимирович.

ffu.org.ua