Єврo-2012

Підготовка

Господарі ЄВРО-2012 гарантували безпеку

УЄФА отримав чіткі запевнення від урядів приймаючих країн ЄВРО-2012, що всі необхідні кроки, котрі гарантуватимуть безпеку всіх учасників турніру, будуть зроблені.

UEFA.com

2012-04-30 19:00

Керівна група ЄВРО, що складається з представників уряду України та Польщі, представників національних установ, що займаються підготовкою, президентів української та польської футбольних асоціацій, керівників місцевих організаційних комітетів та членів Виконавчого комітету УЄФА на чолі з президентом УЄФА Мішелем Платіні, зібралася сьогодні в Будинку європейського футболу в швейцарському Ньоні.

Приводом для останнього засідання Керівної групи ЄВРО став розгляд ходу підготовки за 39 днів до початку матчу-відкриття чемпіонату Європи, що відбудеться 8 червня 2012 року у Варшаві. Був зазначений досягнутий прогрес, зокрема, підкреслена готовність усіх ключових об'єктів, у тому числі стадіонів і аеропортів.

Ретельно була розглянута ситуація з безпекою навколо турніру й, зокрема, в Україні у зв'язку з недавніми подіями в Дніпропетровську. УЄФА отримав чіткі запевнення урядів приймаючих країн, що всі необхідні кроки, котрі гарантуватимуть безпеку всіх учасників турніру від уболівальників до гравців, будуть зроблені.

УЄФА попередив українську делегацію про стурбованість європейських політиків і ЗМІ через політичну ситуацію в Україні.

Хоча Європейський футбольний союз – це спортивна організація, яка ніколи не втручається в політичні справи, він усе ж таки попросив українську делегацію донести цю стурбованість до компетентних органів.

ua.uefa.com