Єврo-2012

Стадіони

Експерти УЄФА оглянули «Металіст»

Віта ДУБОВИК, Володимир ФОМЕНКО, Укрінформ Делегація експертів УЄФА відвідала Харків з робочою поїздкою. Експерти оцінили прогрес, досягнутий в ході реконструкції ОСК «Металіст», а також ознайомили управлінську команду реконструкції харківського стадіону з розширеним списком вимог до організації матчів Євро-2012. З боку УЄФА до складу делегації увійшли експерти Хаймо Ширгі, Карлос Лукас і Кенні Скотт.

2009-07-15 10:20

Як повідомляє прес-служба групи DCH – ключового інвестора підготовки Харкова до матчів Євро-2012, на відміну від попередніх подібних візитів делегацій УЄФА, цього разу основною темою стали практичні питання проведення заходів в рамках європейської футбольної першості.

 

 

У Харкові генеральний інвестор підготовки міста до Євро-2012 Олександр Ярославський (президент групи DCH) особисто провів для гостей детальну екскурсію по території ОСК «Металіст», в ході якої експерти мали можливість оглянути не лише стадіон, але й дитячо-юнацьку футбольну академію, яка знаходиться поблизу стадіону, будівництво якої буде завершено вже днями.

 

Делегація також ознайомилася з розвитком інших об’єктів  транспортної і спортивної інфраструктури Харкова. У тому числі, з ходом робіт у Міжнародному аеропорту «Харків», де силами DCH будується новий термінал, реконструюється старий і облаштовується прилегла територія, а також з вже введеною в експлуатацію навчально-тренувальною базою ФК «Металіст» (с.Високий), яку планується використовувати для розміщення однієї з команд-учасниць турніру.

В рамках програми перебування делегації відбулася також нарада, в ході якої експерти УЄФА подали розширений список вимог у контексті проведення матчів Євро-2012 на стадіоні ОСК «Металіст». У їх числі – рівень освітлення стадіонів (2000 люкс замість 1400), розмір зони допінг-контролю (50 кв. м замість 20 кв.м). Проте жодне з них не є критичним для харківського стадіону, на якому вже сьогодні забезпечено освітлення 2400 люкс, і конфігурація якого дає змогу безболісно розширити зону допінг-контролю до необхідних параметрів.

Крім того, особливу увагу експерти приділили питанням безпеки, зокрема, забезпечення комфорту глядачів і запобігання можливим ексцесам. Представники DCH, у свою чергу, завірили високих гостей, що вживають всіх необхідних заходів у цьому напрямі (устаткування прилеглої території, установка повноростових турнікетів і антивандальних крісел).

Фото офіційного сайту «Металіста»