Єврo-2012

Стадіони

«Мостобуд» претендує на НСК?

Укрінформ «ВАТ «Мостобуд» готове виступити генпідрядником реконструкції НСК «Олімпійський» і виконати всі необхідні роботи якісно і вчасно», – заявив виконуючий обов’язки голови правління будівельної компанії Юрій Циганок. За його словами, «Мостобуд» повністю і точно за графіком закінчив свою ділянку будівельно-монтажних робіт з демонтажу конструкцій стадіону.

2008-11-25 13:45

«Ми виконали більше 50 відсотків всього обсягу цих робіт на суму 30 млн. 300 тисяч гривень», – сказав він.

«Слід особливо наголосити, що можливості компанії дали змогу, не чекаючи початку фінансування, першою та за свій рахунок почати підготовку «Олімпійського» до майбутнього чемпіонату Європи, – зазначив керівник «Мостобуду». – Найскладніші та відповідальніші роботи – а це демонтаж чаші Олімпійського вогню, інформаційних табло, усіх похилих висотних опор світильників вагою в десятки тонн, репортажно-інформаційного комплексу – дісталися саме «Мостобуду» і виконані без зауважень УЄФА».

Відповідаючи на запитання, чи має «Мостобуд» досвід роботи такого роду, Ю.ЦИГАНОК сказав, що «компанія понад шістдесят років спеціалізується на будівництві надскладних, унікальних об’єктів за оригінальними проектами. Руками мостобудівців збудовано не тільки всі нині діючі мости в Києві, будуються Подільський мостовий перехід через Дніпро в столиці, автотранспортна магістраль в Запоріжжі, а й побудовано такі нестандартні об’єкти, як Український дім, музей Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

Особливо важливо, сказав в.о. голови правління акціонерного товариства, що в 1968-1969 роках саме наша компанія виступала генпідрядником будівництва НСК «Олімпійський» (колишнього Республіканського стадіону), «тому в нас збереглися всі робочі креслення та інша унікальна документація».

«Той факт, що «Мостобуд» успішно виконав великий обсяг найскладніших робіт під час підготовки до реконструкції стадіону – переконливе свідчення того, що в складних умовах нинішньої економічної кризи компанія може гарантувати високі рівень і відповідальність як генпідрядник реконструкції «Олімпійського» до майбутнього чемпіонату Євро-2012. Для цього у нас є необхідна техніка, фахівці, що володіють сучасними технологіями, і досвід роботи. Водночас «Мостобуд» готовий залучити до реконструкції найкращі та найпотужніші вітчизняні компанії», зазначив Ю.ЦИГАНОК.

Як вже повідомлялося, минулого тижня Кабінет Міністрів України схвалив техніко-економічне обґрунтування реконструкції НСК «Олімпійський» загальною вартістю 2,114 млрд. грн.

Кабмін також дозволив Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту визначити генерального підрядника реконструкції національного спортивного комплексу «Олімпійський» за процедурою одного учасника.

«Ця постанова визначає, що, враховуючи унікальність, складність і короткий термін проведення робіт, усі ці роботи визначено як специфічні, відповідно до цього уряд дозволив Мінсім’ї здійснювати процедуру закупівлі будівельно-монтажних робіт в одного учасника», – зазначив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО. За його словами, відповідну закупівлю послуг буде здійснено протягом десяти днів.