Єврo-2012

Стадіони

Відповідно всім вимогам УЄФА

Укрінформ По завершенні усіх робіт по реконструкції НСК «Олімпійський» Україна матиме найсучасніший стадіон, що відповідатиме усім вимогам техніки безпеки УЄФА і світовим стандартам, запевнив журналістів під час брифінгу директор німецького архітектурного бюро GMP Крістіан Хоффманн. За його словами, проект передбачає «повну перебудову нижнього ярусу стадіону».

2008-08-19 06:10

«Головна вимога, яку поставили перед нами, як архітекторами – збереження верхнього ярусу. Відтак, виникла потреба сконструювати дах, що стоятиме окремо від існуючого верхнього ярусу і буде нести фасад стадіону, не торкаючись верхнього ярусу і несучих конструкцій існуючого стадіону. При цьому, поле залишатиметься відкритим», – уточнив К.Хоффманн.

Він також наголосив, що проектанти збережуть мультіфункціональність стадіону, оскільки «за бажанням замовника легкоатлетичні доріжки залишаться». Наразі, як повідомив директор GMP, відповідно договору на виконання робіт з реконструкції стадіону, німецька компанія оперує бюджетом – 300 млн. доларів. Проектувальні роботи коштуватимуть в межах 10% від вартості усіх робіт.

К.Хоффманн висловив упевненість, що «наприкінці 2010 року ми зможемо завершити цей проект». Його підтримав і представник генпідрядника, головний інженер АТ холдингова компанія «Київміськбуд» Олександр Галицький. «У нас є всі підстави стверджувати, що «Київмісьбуд» зможе до цього терміну збудувати стадіон. У нас є досвід роботи та 40 тисячний колектив», – сказав він.

У свою чергу президент Федерації футболу України Григорій Суркіс намагатиметься переконати експертів УЄФА у тому, що після реконструкції на НСК «Олімпійський» їх вимоги щодо забезпечення безпеки глядачів буде виконано.

«Під час перебування в Україні експертів УЄФА, сьогодні-завтра, ми використаємо всі наші можливості, щоб вони зрозуміли, перш за все, плани проектувальників, щодо виключення всіх ризиків, пов’язаних із реконструкцією стадіону та термінами її завершення», – уточнив Г.Суркіс.

За його словами, насамперед, проектувальники вирішують завдання із забезпечення безпеки глядачів, оскільки «ця споруда останній раз була реконструйована у 80-х роках».

Наразі на НСК «Олімпійський» тривають демонтажні роботи, де генеральним підрядником виступає АТ холдингова компанія «Київміськбуд». Планується, що вони завершаться протягом двох місяців.

Довідка. 6 серпня ц.р. Державне підприємство НСК «Олімпійський» підписало договір на виконання робіт з реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner. Договір підписано згідно з рішенням міжвідомчої робочої групи з реконструкції НСК «Олімпійський», яка була створена відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України 5 липня 2007 року, і після проведення переговорів між Міністерством України у справах сім’ї, молоді і спорту і потенційними компаніями-проектантами.

Згідно з угодою, передбачено три стадії робіт. Перша – презентація концептуального проекту впродовж 60 днів. Друга – власне робочий проект, який повинен бути поданий впродовж 180 днів (паралельно здійснюватимуться будівельні роботи). Третій етап – робоча документація (паралельно супровід будівництва до 2010 року). Німецька компанія погодилася надати проектну документацію як українською мовою, так і англійською – для експертизи фахівцями УЄФА.