Єврo-2012

Турнір

Президент бажає збірникам удачі

У п'ятницю, 8 червня, тренувальну базу національної збірної у Кончі-Заспі відвідав Президент України Віктор Янукович, побажавши гравцям і тренерам команди удачі. Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс і головний тренер Олег Блохін поінформували главу держави про останні приготування збірної до початку фінальної частині ЄВРО-2012.

Інформ-служба ФФУ

2012-06-08 17:58

Звертаючись до футболістів Віктор Янукович сказав: «Хочу, щоб ви відчували, що серце кожного українця битиметься з думками про вас. Щоб ви відчували, що граєте на рідній землі, і ця енергія рідної землі дає вам сили зробити все можливе і неможливе». Президент додав, що українські вболівальники вірять у те, що гравці збірної зроблять усе для перемоги, і закликав їх продемонструвати бойовий дух.
 
Також глава держави нагадав, що в 2010 році мало хто вірив у те, що Україна зможе своєчасно підготуватися до ЄВРО-2012. «Виявилось, що у нас є сили, дух і бажання, − і ми зробили усе, що пообіцяли, − зазначив Віктор Янукович. − Бажаю удачі і вам. Будемо молити Господа Бога, щоб допомагав. Я тримаю за вас кулаки».
 
У відповідь капітан синьо-жовтих Андрій Шевченко подарував Віктору Януковичу іменну футболку збірної з 12-м номером, а Олег Блохін − офіційний м'яч ЄВРО-2012 з автографами гравців національної команди.

Будучи уболівальником «Шахтаря», Президент не міг не звернути увагу в складі збірної на Марко Девіча, якого донецький клуб нещодавно придбав у «Металіста». «Ти не сумуєш за Харковом, Марко?» – запитав Віктор Янукович. «Та трішки», – відповів гравець, перемішавши в одній короткій фразі українську та сербську мови.

«Треба подякувати Президенту за те, що він зробив все, аби чемпіонат Європи все-таки відбувся в Україні, – сказав Григорій Суркіс. – Потяг, можна сказати, йшов, але Віктор Федорович допоміг країні встрибнути на підніжку останнього вагона. Неможливе стає можливим, коли навколо ідеї об'єднується вся країна».
 
Нагадаємо, що перший матч фінального турніру континентальної першості збірна України проведе проти Швеції у понеділок, 11 червня, на реконструйованому київському НСК «Олімпійський». А 15 та 19 червня наша команда зіграє відповідно з Францією та Англією.

33772

33773

33777

33778 (1)

33779


Фото: president.gov.ua

ffu.org.ua