Єврo-2012

Турнір

Сумно, але не соромно

Після поразки від Англії, що звела нанівець усі надії на вихід у чвертьфінал ЄВРО-2012, гравці збірної України виглядали дуже сумними, однак знайшли в собі сили поділитись думками про гру та турнір загалом. Ну і, звісно, подякувати вірним уболівальникам...

UEFA.com

2012-06-20 09:40

Анатолій Тимощук, півзахисник збірної України:
Ми провели гарний матч, мали багато моментів, щоб забити. На жаль, ми пропустили, після чого було важко змінити хід гри. Однак навіть після цього ми мали два чудові шанси. Вважаю, що ми не заслуговували на поразку: ми грали добре, бились до кінця і дуже хотіли виграти цей матч та загалом виступити вдало на турнірі.

Я думаю, що ми могли зіграти сьогодні краще, виграти матч і вийти з групи з першого місця, адже шведи перемогли французів. Але це футбол. На жаль, ми припинили боротьбу на чемпіонаті Європи. Я можу тільки подякувати нашим уболівалькам за їхню підтримку та за ту атмосферу, що вони створювали на стадіонах. Надіюсь, що на ЄВРО-2012 і далі будуть цікаві матчі та гарні голи, а українські вболівальники продовжать відвідувати арени, адже це чемпіонат Європи.

Артем Мілевський, нападник збірної України:
Ми мали багато моментів, але в завершальній стадії нам дещо не вистачило холоднокровності. Англію влаштовувала нічия, і ми знали, що вони відійдуть на свою половину поля й вичікуватимуть на контратаки. У них є багато швидких гравців – Ешлі Янг, Уейн Руні тощо. Але ми дуже добре провели перший тайм, володіли м'ячем, діяли агресивно. Важаю, ми заслуговували на перемогу. Але знову пропустили, що називається, з нічого – це просто наша хвороба...

Я хочу щиро подякувати нашим уболівальникам – і в Києві, й у Донецьку. Вони створили чудову атмосферу. ЄВРО-2012 – це справжнє свято! До мене, скажімо, приїхали підтримати батьки, їм все дуже сподобалось. Усіх хлопців підтримували сім'ї – дружини, діти. Це було величезне свято і для нас, і для них, і для всієї України.

Але тепер треба дивитись вперед. Я гадаю, у нашої збірної є гарні перспективи і непогані шанси в кваліфікації чемпіонату світу-2014. Зараз, напевно, всім нам треба трохи відпочити від футболу. Але слідкувати за подальшими матчами на ЄВРО я буду. 

Ярослав Ракицький, захисник збірної України:
Ми гарно грали, але не реалізували свої нагоди. Шкода, що ми не пройшли далі, але треба з цим змиритись і продовжувати далі грати в футбол. Я дуже радий, що зіграв на ЄВРО, уперше в своєму житті. Це фантастичний досвід, котрий залишиться назавжди.

Я не думаю, що причиною поразок від французів та англійців став наш менталітет. У нас в команді вистачає як молодих, так і досвідчених виконавців. Усі були готові психологічно. Повторюсь, у нас було багато моментів, які ми так і не змогли реалізувати. Ми не боялись, ми контролювали гру, але нам не пощастило.

ua.uefa.com